ERC i la regidora Maguy Antolín presenten una moció de censura a l’ajuntament de La Bisbal

  La presentació d’aquesta moció de censura suposa el trencament del pacte de govern signat al mes de maig de 2015 entre els cinc regidors del  PDeCAT (abans CIU) i la regidora del PSC, Margarita Antolín Manso

  temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts

  Aquest dilluns 6 d’agost de 2018, a la tarda, els 5 regidors d’ERC i la regidora del PSC, que fins ara era a l’equip de govern, han entrat per registre una moció de censura contra l’alcaldessa Agnès Ferré que serà votada en un ple que s’ha convocat per al dia 22 d’agost a les 12h.

  El secretari municipal ha dictaminat que la moció reuneix els requisits establerts en l’article 197.1 de la LOREG, ja que:

  • El document ha estat subscrit per sis (6) regidors, que constitueixen la majoria absoluta* del nombre legal de membres de la Corporació en aquest moment, essent els següents:

   -Regidora del PSC: Margarita Antolín Manso

  -Regidors d’ERC-AM: Pilar Verdún Vives, Mónica maría Pérez Garrido, Joaquín Rivas Piqueras, Juana Reina Torres i Manuel González Cabrero.

  • Cap dels regidors que signen la proposta ha subscrit durant aquest mandat una altra moció de censura.
  • La proposta de moció incorpora l’acceptació expressa de la candidata a l’alcaldia, Margarita Antolín Manso.
  • La moció de censura incorpora les signatures dels regidors subscriptors degudament autentificades per una notaria.

  La sol·licitud d’aquesta moció de censura suposa un trencament de l’actual pacte de govern. A finals del mes de maig de 2015, després de les eleccions, es va signar un pacte de govern entre CIU (ara PDeCAT) i el PSC per a l’actual legislatura format per cinc (5) regidors de CIU (ara PDeCAT) i una (1) regidora del PSC. Aquest pacte estipulava que Agnès Ferré (PDeCAT) seria l’alcaldessa i que la regidora Margarita Antolín (PSC) assumiria el càrrec de regidora d’Educació i Benestar Social i comptaria amb un càrrec de confiança.

  El ple se celebrarà el dia 22 d’agost a les 12h del migdia, ja que segons la legislació vigent, s’ha de convocar el 10è dia hàbil, posterior a la sol·licitud, a les 12h.

  Agnès Ferré ha explicat a La Ciutat del Baix Penedès que “la moció es va presentar ahir però no ens ha agafat per sorpresa perque l’ombra de la moció fa molt de temps que estava”. També ha explicat que “seguim treballant pel bé del municipi i passi el que passi estem molt tranquils i seguirem treballant”.

  L’alcaldessa Agnès Ferré signa dos decrets de destitució 

  L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré ha signat dos decrets de destitució aquest dilluns 6 d’agost, una decisió que ha vingut motivada per la moció de censura que han presentat aquest dilluns 6 d’agost els cinc regidors d’ERC i la regidora del PSC.

  La presentació d’aquesta moció de censura suposa el trencament del pacte de govern signat al mes de maig de 2015 entre els cinc regidors del  PDeCAT (abans CIU) i la regidora del PSC, Margarita Antolín Manso.

  Per aquest motiu alcaldia ha signat dos decrets per destituir:

  -Margarita Antolín Manso (PSC), regidora de Benestar Social i Educació i primera tinent d’alcaldia.

  -Marta Aznar Caballero (personal eventual), que ocupava el lloc de treball de confiança i d’assessorament especial de les regidories d’Educació i Benestar Social.

  L’equip de govern de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès queda així en minoria, ja que compta amb cinc regidors al govern (PDeCAT) i sis a l’oposició, cinc regidors d’ERC-AM i una del PSC.

  El PSC de La Bisbal del Penedès es desvincula de la moció de censura

  El PSC de La Bisbal del Penedès conjuntament amb la Federació del PSC del Camp de Tarragona, es desvincula de la moció de censura presentada ahir per la Sra. Margarita Antolín Manso.

  La regidora no ha acordat amb la direcció del PSC la seva participació en la moció de censura, pel que el partit prendrà les mesures disclipinàries que procedeixin.

  Maguy Antolín explica els motius de la seva decisió de fer la moció de censura

  La tinent d’alcalde Maguy Antolín, destituïda des d’ahir ha enviat un comunicat a La Ciutat del Baix Penedès per tal d’explicar els motius que li han portat a dur a terme la moció de censura contra l’equip de govern. Per evitar males interpretacions, aquí us deixem el comunicat íntegre en exclusiva.

  Des de fa mesos, el PDeCAT:
  – No comparteix informació municipal amb el seu soci de govern, que ha d’informar-se per la premsa. El PDeCAT nega reiteradament la informació municipal transcendental al seu soci, la qual cosa provoca una perduda de confiança absoluta, una falta de transparència evident, també en no permetre la presència del soci de govern en les reunions amb preses de decisions fonamentals per al futur del municipi.

  – Obstaculitza sistemàticament el bon desenvolupament dels projectes del soci de govern, com per exemple, no permetre una junta de govern extraordinària per aprovar el projecte de rehabilitació de les antigues cases dels mestres, i posant traves administratives sistemàtiques frenant el bon desenvolupament administratiu dels seus projectes.

  – Pren decisions unilaterals, sense comptar amb el seu soci de govern. El que provoca una frustració política decebedora, una falta de respecte i consideració sense igual, i demostra tal prepotència que la incompatibilitat política és un fet i una evidència.

  – No compta amb el seu soci de govern, ni se l’informa dels actes institucionals, recepcions, i es fan fotos governamentals aprofitant que el soci de govern no ha estat convidat.

  – No permet al soci de govern participar en l’organització, ni fer propostes per a l’FM, Reis, o qualsevol altre esdeveniment.

  – Interfereix i pren decisions en les regidories del soci de govern, però el viceversa no està permès.

  – No governa per tots els bisbalencs. Solament es preocupa per “els seus”. No s’ha ocupat del manteniment de les urbanitzacions durant l’any. Solament es dedica al nucli.

  – Prejudicis socials i culturals nefasts, fent diferències entre “Villarriba” i “Villabajo”.

  – Davant aquesta situació, s’ha creat un clima de tensió insostenible, la qual cosa dificulta encara més la labor del soci de govern, i provoca les faltes de respecte a nivell personal per part del PDeCAT.
  Antolín també indica que “com a primera tinent alcalde considero que el PDeCAT va trencar unilateralment el pacte de govern fa mesos”.