ERC denuncia les anomalies amb el vot exterior pel 21D a la Comissió Europea

    Els eurodiputats Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han preguntat a l'executiu comunitari com investigaran aquesta situació

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    Els eurodiputats d’ERC Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han denunciat -aquest dijous- a les anomalies amb el vot exterior pel 21-D, davant la Comissió Europe. A través d’una pregunta parlamentària han demanat a la institució si considera que “s’ha vulnerat el dret a vot dels catalans residents a l’estranger”. El document recull que observadors electorals també han denunciat que, en alguns casos, el recompte no s’ha pogut fer efectiu “atès que només s’ha pres nota del vot presencial”. En aquest sentit, Terricabras i Solé han preguntat a l’executiu comunitari quines accions durà a terme per investigar les anomalies i si “s’han donat les condicions necessàries per considerar que el procés ha estat transparent pel que fa al vot exterior”.

    El dimecres, els voluntaris que s’han organitzat per fer supervisar el vot exterior als consolats d’arreu del món van denunciar que els catalans a l’exterior han trobat anomalies i dificultats a l’hora d’exercir el seu vot. Catalans al Món va especificar que és especialment en els països de fora de la UE que el retard en l’enviament del material electoral als votants està sent més rellevant.