ERC Cunit denuncia la contractació de dos càrrecs de confiança al consistori

  La portaveu d'ERC Cunit Carme Martinez ha explicat que aquests tindran un cost de 79.800 euros anuals que podrien suposar un augment d'impostos o taxes que pagarà la ciutadania o de retallada de serveis que igualment repercutirien als cunitencs i cunitenques

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge dels regidors d'ERC Cunit al consistori. Foto: ERC Cunit

  El passat dijous 25 de juliol va tenir lloc el primer ple ordinari a l’ajuntament de Cunit i en aquest, el primer que van fer va ser aprovar la contractació de dos càrrecs de confiança. Aquestes dues persones tindran un cost de 79.800 euros anuals el que seran 319.200 euros en la totalitat del mandat. Des d’ERC Cunit volen denunciar la contractació d’aquests càrrecs, no perquè no sigui legal, sinó perquè després de vuit anys que no hi havia hagut, ara tornen amb col·locacions a dit i no escollits pels veïns i veïnes. Per Carme Martínez és totalment il·lògic que un ajuntament que està intervingut per l’Estat torni a unes pràctiques de les velles polítiques i que només faran que augmentar el deute que “ja tenim”. Per ERC Cunit l’ajuntament ja té uns tècnics amb sobrada experiència i vàlua que ja desenvolupen aquestes feines actualment.
  La portaveu Carme Martínez també va preguntar al plenari quins havien estat els motius que havien seguit per seleccionar aquestes dues persones, ja que “ens podríem trobar en un cas molt clar d’intrusisme laboral per les funcions que realitzaran”. Tampoc troba lògic “que la dedicació d’un d’ells sigui del 50 per cent i la seva remuneració sigui la mateixa que la de l’altre que la seva dedicació serà al 100%”. Martínez també ha volgut incidir que “durant aquests vuit anys anteriors tan treballadors que no cobraven ni les hores extres, com els cunitencs i cunitenques han hagut de fer molts sacrificis per tornar un altre cop a pràctiques que feia anys que no es veien a Cunit”.
  Amb aquest augment del capítol 1 per ERC té una conseqüència directa, l’augment d’impostos i taxes o la retallada de serveis que pagarà la ciutadania.
  Carme Martínez també va demanar saber quines eren aquestes persones que ocuparan els càrrecs de confiança, fet que no va tenir resposta per l’equip de govern, mostrant una total opacitat. De fet, Martínez ha recordat que al primer ple extraordinari del dia 28 de juny va preguntar directament a la senyora alcaldessa si hi hauria càrrecs de confiança i ella va contestar que de moment no, però “poc han trigat a incorporar-los, ni un mes”. Per Carme Martínez “els pactes tenen un preu i els favors es paguen i en cap moment als seus programes vam llegir que les seves prioritats eren la creació d’assessors o càrrecs de confiança”. Amb tot això, es posa de manifest i es confirma el que ERC Cunit ja va denunciar durant els pactes, que per al Sr. Jaume Casañas (Impulsem Cunit) la seva única prioritat no era el programa sinó la incorporació de dos càrrecs de confiança, sent una línia vermella.