ERC Canyelles presenta la seva cap de llista

  La candidata Montse Martínez va estar acompanyada per Joan Tardà

  Imatge de l'acte de presentació de Montse Martinez. Foto: ERC Canyelles

  Prop de 80 persones es van donar cita a l’Espai de la Gent Gran, en l’acte de presentació dela candidata a l’alcaldia de Canyelles, per Esquerra Republicana de Catalunya a les properes eleccions municipals del 26 de maig. L’acte va comptar amb la presència de Joan Tardà, diputat i portaveu del grup d’ERC al Congrés dels Diputats, i companyes i companys alcaldables de municipis veïns.

  Vanessa Díez, que porta l’àrea de comunicació, va ser l’encarregada d’obrir l’acte tot explicant per què s’ha decidit a militar a ERC des de fa ja un any, i quins han estat els motius per donar suport a la candidatura encapçalada per Montse Martínez.

  Seguidament, la cap de llista  va oferir un discurs en què va expressar de forma senzilla i molt clara, l’objectiu d’aquesta candidatura, que està marcada pels canvis, canvi de gestió, de prioritats i estructurals. La seva proposta passa per sacsejar l’ajuntament, racionalitzant els diners públics, disminuintde la despesa desmesurada, establint la transparència com a principi, i la participació ciutadana en els plens. En definitiva fer una nova política municipal després de 8 anys de majoria absoluta, “serem valents” va dir Montse Martínez, direm la veritat, tot i sabent que de vegades serà impopular, però és necessària. Auditarem l’Ajuntament, fugirem de la corrupció i la prevaricació, volem  un ajuntament per TOTHOM, i no per uns privilegiats.

  Alguns dels eixos de treball que va proposar, passen per la milloraen la gestió de l’aigua, en els serveis com el transport públic, correus i la dignificació de les urbanitzacions, ajustant la qualitat de les obres als diners pagats pels propietaris. Va explicar algunes propostes de nova creació com l’educador/ra de carrer, per fomentar la mediació, el compliment de les ordenances i disminuir les despeses en demandes i defensa jurídica, o com la implantació de l’anella verda, per distingir a Canyelles del model d’altres municipis, fugint de l’estereotip de només el totxo, el ciment i les grans infraestructures. Va proposar com alternativa, aprofitarel capital natural que téCanyelles perposar en valor i fomentar el turisme rural, impulsar el camí ramader de “marina”, tot aprofitant el seu pas pernetejarel sotabosc, recuperar els elements de pedra secai proposar dins de l’anella verda el camí que va de la urbanització les Palmeres a Vilanova, perquè sigui transitable en cas d’incendi.

  La cloenda de l’acte, va córrer a càrrec de Joan Tardà, tot recordant que això no va de banderes, sinó de guanyar un país millor en drets i llibertats per tothom, siguis o no siguis independentista. S’ha d’aconseguir fer un país més digne, fer-ho amb transparència, valentia i honestedat, justícia i vocació de servei públic, i la millor eina, la més propera al ciutadà, són els ajuntaments. D’ací que el municipalisme sigui l’eix vertebral,on és practica la democràcia participativa o veïnal, i on és fa la política que prioritza l’acció local.