Entrevista a Laureano Clavero, fotògraf, escriptor i director de cinema

  Laureano Clavero va néixer a Argentina l’any 1980. Gran aficionat a l’esport ha practicat el rugbi durant tota la seva vida fins que les lesions li van impedir practicar-lo. D’aquest esport agafa tota la filosofia de la seva vida, com és l’esperit de superació i el de no rendirse mai davant les adversitats. Estima molt el Mar del Sur (Argentina), una zona del seu país natal d’on ha nascut la inspiració de moltes de les històries que es reflecteixen en el seu llibre “Segona Guerra Mundial 10 històries apassionants”. Professionalment ha treballat per National Geographic i el Museu d’Història Natural de Los Angeles i la seva formació acadèmica la va realitzar als Estats Units. La seva gran passió és la fotografia.

  Laureano, fes-nos una petita introducció d’aquest llibre …

  L’autoria del llibre està compartida amb Pere Cardona i són 10 històries apassionants i històricament dins de la 2a Guerra Mundial amb tres punts de vista: bibliografia, documentació i
  el treball de camp. Aquest és el lema amb el qual treballo i això és el que es transmet en el llibre. Una lectura amena i apta per a tots els públics. És de l’editorial Oblcuas de la sèrie incògnites. Es posa a la venda a tot Llatinoamèrica i també a Espanya.

  Com comença la teva passió per explicar històries?

  Tot va venir per la meva gran afició a la fotografia i en comprar la meva primera càmera de filmació. En posar-li moviment a les imatges em va donar una gran oportunitat per poder explicar històries. La meva primera història que vaig explicar va ser d’un cinema abandonat a la Pobla de Lillet al Berguedà, al Cinema Llobregat. Era el començament del declivi de les sales de cinema, ara pràcticament estan totes les sales tancades, i vaig realitzar un documental explicant la història d’aquest cinema des del seu naixement fins a la seva mort, a través del testimoni de la gent que havia assistit a aquesta sala. La seva durada va ser de mitja hora i ho vaig fer amb el que vaig poder i va anar bastant bé, ja que es va projectar en molts llocs.

  Com va ser la teva trobada amb Peter Brill?

  Quan començo a treballar amb la història dels avions perduts al Pirineu em vaig encreuar amb Peter Brill, un aviador alemany que va participar a la Segona Guerra Mundial, i li vaig fer una entrevista. Per a totes les persones que estàvem estudiant aquesta contesa va ser al·lucinant.

  Quin consideres el teu primer èxit professional?

  Va ser el documental “1533 km a Casa, los Héroes de Miramar”, el qual tracta sobre la Guerra de les Malvines. Quan vaig realitzar aquest treball em va fer un “clic” el cap en tenir els testimonis de primera persona de la gent que va viure aquests fets. A més aquest tema sempre em va interessar molt ja que forma part de la història recent de l’Argentina. Aquest treball em va donar molt reconeixement a nivell de premis. La pel·lícula sobre aquesta història, té previst que surti a l’abril d’aquest any amb una productora nord-americana.

  D’on et ve la teva passió per la Segona Guerra Mundial?

  Quan un diu que li agraden els temes bèl·lics, no és que m’agradin les armes i les bombes, m’agrada explicar el gènesi de com passen aquestes coses.

  Quins nous projectes tens previstos treure a la llum?

  Gràcies al gran reconeixement de “1533 km a Casa, los Héroes de Miramar”, tinc moltíssimes pel·lícules i llibres al forn a més de grans projectes per al 2018.

  Si voleu aconseguir el llibre de “El diario de Peter Brill”, cliqueu aquí

  Si voleu aconseguir el llibre “Segunda guerra Mundial. 10 historias apasionantes”, cliqueu aquí.

  Si voleu aconseguir “Buenos días, Sr. Presidente” podeu enviar un email a: laureano.clavero@mirasudpro.es

  Trailers

  HÜRTGEN “Into the muddy battle” Teaser #1

  El Diario de Peter Brill

   1533 Km. hasta casa. Los héroes de Miramar-Trailer #1

  Making Of recreación histórica Segunda Guerra Mundial

  Lourdes Meroño