Ensurt sense danys personals en l’esfondrament d’una casa de la Geltrú mentre es feien obres de rehabilitació

  Els dos operaris que treballaven a l’interior del número 5 del carrer de la Pujada del Cinto surten il·lesos d'aquest esfondrament

  El sostre i el terra i parets interiors del número 5 del carrer de la Pujada del Cinto a la Geltrú, s’han esfondrat el passat 24 d’agost mentre un equip d’operaris hi treballava en les obres de rehabilitació d’aquest immoble. L’esfondrament no ha tingut més conseqüències que l’ensurt per als dos operaris que treballaven en aquell moment a la casa i que han resultat il·lesos.

  La policia local i tècnics municipals d’urbanisme s’han desplaçat fins a l’immoble per inspeccionar la zona i assegurar que no s’haguessin produït més danys a les cases adjacents o sobre la façana del número 5 que resta dempeus. Les obres de reforma compten amb la corresponent llicència d’obres i projecte arquitectònic de rehabilitació.

  L’immoble es trobava en obres per a executar una rehabilitació que preveia preservar la façana de la casa. En el moment de l’accident s’estava treballant sobre una de les parets mitgeres en la part central de l’immoble.

  Tot i que encara no es poden determinar amb total seguretat les causes de l’esfondrament, s’especula amb la confluència de diversos factors combinats que han fet cedir la paret de carrega i han arrossegat la resta de l’estructura interior de l’edifici.

  La carcassa de la mini retroexcavadora ha protegit l’operari que la conduïa i sobre el qual s’han precipitat les bigues de fusta de l’immoble així com el sostre. La lleugeresa dels materials del trespol i de la coberta, sumades al fet que les bigues no estaven relligades amb cap mena de forjat de formigó, han contribuït que l’esfondrament no hagi provocat danys personals. El segon dels operaris es trobava al patí de l’immoble i també ha pogut sortir per sobres de les runes sense més conseqüències.