Empresonats set membres d’una banda organitzada per robar a Barcelona i a Girona

  Els arrestats, de nacionalitat albanesa i d'entre 21 i 42 anys, han dut a terme els robatoris en domicilis de les comarques de Barcelona i Girona.

  Els set membres d’una banda dedicada al robatori a l’interior de domicilis de les comarques de Barcelona i Girona han ingressat a la presó després de ser detinguts entre els dies 15 i 16 d’aquest mes. Es tracta de set homes de nacionalitat albanesa d’entre 21 i 42 anys, dels quals cinc són veïns de Barcelona, acusats dels delictes de robatori amb força en domicilis, d’organització criminal, un robatori amb força en interior de vehicle i un delicte de receptació. La investigació va començar el 10 de gener quan van identificar dos homes, a qui se’ls va intervenir material habitualment utilitzat per a cometre robatoris amb força en domicilis com tornavisos i radiografies.

  A partir aquestes dues identificacions, la majoria residents a Barcelona, els Mossos van concloure que pertanyien a un grup criminal dedicat a cometre robatoris amb força en domicilis de l’àrea metropolitana de Barcelona i a la comarca del Gironès.

  Finalment, el 15 de març els investigadors van detenir tres homes al peatge de l’autopista C-33 quan es desplaçaven amb un vehicle. En l’escorcoll hi van trobar un mitjó que contenia un gran nombre de joies com penjolls, arracades, anells, cadenes i una moneda antiga de l’Equador. Això va permetre als agents atribuir al grup l’autoria de tres robatoris en domicilis ubicats als municipis de Tona i Centelles.

  Aquestes detencions van permetre ampliar l’abast de la investigació i, aquella nit, van detenir dos homes més a l’estació de metro de Can Boixeres del metro a l’Hospitalet de Llobregat.

  L’endemà van realitzar dues entrades i escorcolls en domicilis del districte de Ciutat Vella i de Sant Martí a Barcelona. En els escorcolls hi van trobar deu rellotges, una gran quantitat de joies (arracades, polseres, anells, collarets, penjolls, medalles, fermalls i botons de puny), una caixa amb diners de moneda antiga i bitllets de diferents països i dues monedes de valor de 30 euros; dos ordinadors portàtils, diversos dispositius electrònics, cinc telèfons mòbils, diverses targetes SIM de diferents operadores de telefonia; 1.550 euros en efectiu i perfums de conegudes marques comercials, a més de documentació a nom dels detinguts. A l’interior del immoble van detenir dos investigats més relacionats amb l’organització criminal.