Empresonat un home per estafar 60.000 € a dones barcelonines inscrites en webs de contactes

  L'home té 43 anys i va ser detingut el dissabte 11 de març

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat van detenir el dissabte 11 de març un home de 43 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vitòria – Gasteiz, com a presumpte autor dels delictes d’estafa continuada i d’apropiació indeguda.
  La investigació es va iniciar arran d’una denúncia d’estafa presentada per una dona l’octubre de l’any passat. La dona havia lliurat prop de 1.000 euros a un home a qui inicialment havia conegut casualment per missatgeria instantània.
  El modus operandi de l’home era: primer, obtenir el número de telèfon de la víctima mitjançant una pàgina de contactes d’internet i, a continuació, contactar amb la víctima via missatgeria instantània simulant una errada casual. D’aquesta manera establia una primera conversa i posteriorment una relació d’amistat.
  Escollia les víctimes amb un mateix perfil: dones espanyoles amb edats compreses entre els 35 i 45 anys, amb treball i solteres o separades. L’estafador simulava professions com oficial de salvament marítim, manager de promeses d’un important club de futbol català i també deia ser membre d’una família d’elevada posició econòmica i social.
  L’estafador sempre es desplaçava amb vehicles d’alta gamma i ostentava un elevat poder adquisitiu.
  Quan l’home ja havia establert una relació d’amistat amb la víctima li proposava fer un viatge plegats i els demanava diners en efectiu per a fer la reserva. Si la dona dubtava o li semblava que ho podia posar en coneixement de la policia, no es posava més en contacte amb ella i la bloquejava com a contacte.
  En canvi, si la víctima lliurava els diners sol·licitats per l’estafador, aquest, amb excuses diverses, els deia que el viatge quedava postergat, però el que realment feia era apropiar-se dels diners de les víctimes.
  Cal destacar que l’home era molt caut, utilitzava noms falsos i números de telèfon mòbil diferents per a contactar amb les seves víctimes i dificultar així les posteriors investigacions dels policies. Així mateix, no posava al seu nom en cap bé ni propietat.
  Els investigadors van poder finalment lligar la identitat real de l’home amb l’autoria de cinc estafes denunciades a Catalunya, dues a Barcelona, una a Martorell —en què va estafar 40.000 euros— , una a Granollers i una a Sant Joan Despí. A més, l’home investigat ja havia estat detingut 16 vegades des de l’any 1994, principalment per estafes i apropiacions indegudes arreu d’Espanya, amb víctimes a Vitòria, Àlaba, Barcelona, Madrid i Saragossa.
  Finalment, el presumpte estafador va ser identificat el dissabte 11 de març a Sant Joan Despí. Donat que tenia dues ordres d’ingrés a presó emeses per les Audiències Provincials de Saragossa i de Guipúscoa, també per estafes, la jutgessa de guàrdia va decretar el seu ingrés a presó.