Els usuaris de la residència Llevant, traslladats a l’hotel Núria

    La Xarxa Santa Tecla allibera la residència Llevant per donar resposta a pacients amb coronavirus

    Els 55 usuaris de la residència Llevant de Tarragona, gestionada per la Xarxa Santa Tecla, es traslladaran a l’hotel Núria de la ciutat. Segons fonts de la institució, l’objectiu és garantir la seguretat dels residents -que quedaran confinats a l’establiment hoteler- i guanyar 60 nous llits d’hospitalització a l’equipament residencial per a pacients amb covid-19 davant el previsible augment de la demanda. Els llits es destinaran tant a pacients de l’ICS com de la Xarxa Santa Tecla, segons precisen fonts de la institució. L’operació ha rebut el vistiplau dels departaments d’Afers Socials -pel caràcter públic de les places residencials- i de Salut. El trasllat dels residents es farà divendres al matí amb autobusos municipals de l’EMT.

    Segons fonts de Santa Tecla, aquest moviment s’emmarca en la planificació feta arran de la crisi del coronavirus. Això permetrà, d’una banda, garantir la seguretat dels residents, atès que la residència s’ubica en un complex on també hi ha un CAP i un centre sociosanitari. I de l’altra, poder destinar l’espai de la residència a 60 noves places hospitalàries.

    Les mateixes fonts han agraït la “complicitat” i la “col·laboració” de la Generalitat, que ha autoritzat l’operació, de l’Ajuntament, i dels familiars i treballadors. Aquesta setmana s’ha portat a terme la desinfecció i neteja de l’hotel, i s’hi està traslladant el material i l’equipament necessari. Segons fonts de Salut, s’han habilitat una seixantena d’habitacions per a ús individual.