Els treballadors acomiadats del MHT es reuniran amb l’Ajuntament per exigir una solució

  Els partits de l'oposició han demanat la readmissió immediata de la plantilla durant el plenari d'aquest dimecres, 24 d'octubre

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge de recurs. Foto Cedida

  La readmissió immediata dels treballadors acomiadats del Museu d’Història de Tarragona (MHT). Aquesta ha estat la demanda dels partits de l’oposició al govern municipal arran de la moció presentada pel grup municipal Ciutadans Tarragona per “millorar les condicions dels treballadors del MHT“. De fet, aquest dimecres, 24 d’octubre, a la tarda, els 25 treballadors acomiadats del MHT tenen prevista una reunió amb la consellera de Recursos Humans Ivana Martínez per reclamar una solució.

  “La readmissió dels treballadors i treballadores que han fet fora és el primer”, ha defensat el regidor de la CUP Jordi Martí, després que el portaveu de CsRubén Viñuales, exposés els motius de la seva moció sense fer referència a aquest fet. El cupaire ha instat al govern municipal a no mirar llistes per agafar a persones noves, sinó a readmetre als interins acomiadats. En resposta a Martí, el portaveu de la formació taronja ha assegurat que “l’eix central de la moció són els treballadors acomiadats”, tot i haver centrat el text d’aquesta en la millora de les condicions de la plantilla.

  Arran d’aquest debat, grups com ERC han posat de manifest un problema de rerefons com és la manca de racionalització de Recursos Humans” (RRHH). El regidor republicà Jordi Fortuny ha exemplificat que mentre la Diputació de Tarragona compta amb una plantilla de 40 persones per al departament de RRHH, l’Ajuntament de Tarragona “només té una quinzena”. “Augmentar els RRHH donarà molta rendibilitat”, ha assegurat el republicà.

  Floria demana que deixin de posar-se “etiquetes negatives a Tarragona”

  La moció de la formació taronja ha prosperat, tot i que amb l’abstenció de l’equip de govern (PSC i PP). En aquest sentit, la consellera de Patrimoni Històric, Begoña Floria, ha manifestat que “no és positiu fer confrontació política” en temes de Patrimoni Històric. Floria també ha retret que “també és una responsabilitat de la Generalitat i l’estat”, ja que “no tenim finançament com a ciutat amb patrimoni per dedicar-lo a aquest”. En aquesta línia, Floria també ha reconegut que “la gestió dels museus és una de les coses que hem de resoldre”, però també ha demanat que “deixem de posar etiquetes negatives a Tarragona”. “Ningú voldrà venir amb aquests titulars”, ha lamentat.