Els restaurants Tòful de Mar i Iot continuen oberts, tot i haver finalitzat la concessió

  Els establiments Iot i Tòful de Mar es mostren determinats a continuar oberts i presenten al·legacions

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  La Generalitat ha notificat aquest divendres als restaurants Iot i Tòful de Mar, a la platja Llarga de Tarragona, que aquesta mitjanit han de cessar la seva activitat. Els establiments es troben en un edifici que és propietat del Govern i se’ls acaba la concessió administrativa. El concurs d’explotació es preveu al gener. Per aquest motiu, se’ls demana que buidin el local. Paral·lelament a les al·legacions que presentin, els restauradors es mostren determinats a continuar obrint aquests dies. Des del Tòful afirmen que tenen més marge de temps, un extrem que el Govern no ha confirmat, i compten en entregar les claus 14 dies més tard.
  Després que aquest divendres acabi el termini per a buidar els establiments que han funcionat com a restaurants els últims anys, al Iot i al Tòful de Mar se’ls ha notificat personalment que han de marxar. El responsable del Iot, Josep Maria Donato, ha assegurat a l’ACN que dissabte continuaran servint als clients i que ja han presentat un plec d’al·legacions.

  “Podria ser més senzill i fer un concurs amb nosaltres a dins i, després, fer un traspàs ordenat i que aquí continuï l’activitat”, ha suggerit Donato, que ha lamentat que la Generalitat vulgui fer “un trencament”. Els gestors del Iot reconeixen que no han viscut bé tota aquesta situació, després de gairebé 33 anys al capdavant del local: “ho vivim amb molta nostàlgia”. Els clients habituals els han mostrat l’escalf els darrers dies i aquest divendres s’han unit a una festa, reivindicativa, que podria ser també de comiat.

  La previsió és que els permisos surtin a concurs a partir del gener i que les activitats es reprenguin al voltant de Setmana Santa.

  El tancament dels restaurants Tòful de Mar i Iot va arribar al Parlament de la mà del PP, que en una proposta de resolució va demanar que no es tanquessin els establiments, i del grup socialista, que va adreçar preguntes al Govern. Demanaven que es concretés quan es pensa a treure a concurs l’explotació dels dos establiments i quines mesures prendrà el Govern per evitar la degradació de l’espai mentre no es tregui a concurs la seva explotació.

  Gairebé 5.000 persones han signat en una petició a la plataforma ‘Change.org’ per reclamar que els dos restaurants no abaixin la persiana.