Els restauradors demanen reobrir al 100% les terrasses

La restauració carrega contra la proposta de desescalada per al sector de la Generalitat. Tot i que la Generalitat encara no ha donat les instruccions exactes sobre la desescalada, que començarà dilluns que ve, 23 de novembre, l’escenari de reobertura no ha convençut els restauradors de Barcelona.

Fonts de l’executiu català han avançat que tenen previst obrir l’interior i les terrasses dels bars al 30% i fins a les 17.00 hores. Aquestes mesures són “clarament insuficients” per a la reactivació del sector a Barcelona i els altres municipis de Catalunya, segons ha dit Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració, en un fil de Twitter: “L’escenari de reobertura que s’ha filtrat (i que Salut no confima) és clarament insuficient.

Els gremis de restauració de Catalunya hem consensuat una proposta que hem traslladat al departament d’Empresa i al seu conseller, Ramon Tremosa, qui l’ha vist adequada”.

Pallarols també ha demanat la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergés, després de conèixer el seu pla de desescalada: “Està clarament superada per la situació i és incompetent. Faria bé presentant la seva dimissió i deixant pas a persones que tinguin més capacitat per gestionar la doble crisi, econòmica i sanitària”, ha dit en declaracions a el programa Planta Baixa de TV3.