Els promotors de Torre Salses esperen obrir portes el 2022

  El parc comercial i d’oci Go Lleida que Eurofund i Frey preveuen ubicar a Torre Salses pot ser una realitat el 2022

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Recreació virutal del projecte de Torre Salses. Foto: Cedida

  Els promotors de Torre Salses confien rebre el vistiplau de l’Ajuntament de Lleida al projecte d’urbanització i reparcel·lació per, posteriorment, sol·licitar la llicència comercial i a més poder començar les obres durant l’estiu del 2020. Go Lleida ocuparà una superfície d’uns 55.500 metres quadrats i suposarà una inversió privada de més de 100 milions d’euros, amb un impacte sobre l’economia lleidatana d’uns 190 milions.

  Comportarà la creació de 1.100 llocs de treball, 400 de forma directa, i també l’activitat que generarà deixarà a la Paeria uns 8,4 milions d’euros anuals, segons els promotors. Asseguren que serà un parc de mitjanes que complementarà l’oferta comercial i d’oci de Lleida i contribuirà a evitar la fuga dels 400 milions d’euros que anualment els lleidatans es gasten en compres a altres ciutats.

  El passat octubre, l’Ajuntament de Lleida va anunciar que revisaria d’ofici els diferents expedients relacionats amb la tramitació urbanística del projecte comercial de Torre Salses. Així ho va decidir el govern municipal després que la Junta de Compensació del sector SUR 42-Torre Salses no donès una resposta explícita a algunes de les qüestions plantejades en les al·legacions sobre el projecte i el seu promotor.

  L’informe de la Junta sobre Torre Salses no va satisfer el govern d’ERC, JxCat i el Comú, que reclamava que una resposta per a totes i cadascuna de les 652 al·legacions que es van presentar en relació amb el projecte de reparcel·lació i urbanització del sector SUR 42, on la societat Eurofund promou la construcció d’un centre comercial. A banda d’iniciar aquesta revisió d’ofici dels expedients, la Paeria es va comprometre a respondre “una per una” totes al·legacions presentades.