Els Mossos d’Esquadra denuncien al Montsià un mariscador furtiu

  També van denunciar un establiment de restauració per comercialitzar marisc sense cap tipus de control

  El passat 10 de maig agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra adscrits a la Unitat Regional de Medi Ambient de les Terres de l’Ebre van interceptar un mariscador furtiu mentre servia marisc de procedència desconeguda a un restaurant de la localitat d’Alcanar (Montsià).

  Els agents van comissar 5 quilograms de l’espècie Arca Noae, més coneguda popularment com a “caixeta”, tractant-se aquest d’un marisc el qual anava destinat al consum humà sense haver estat depurat, i que no disposava de cap document de traçabilitat que identifiqués el seu origen, cosa que no garantia les condicions higiènico-sanitàries exigides per al seu consum.

  En el moment de ser interceptat pels agents, el mariscador lliurava 2 quilograms de caixetes a un restaurant de Les Cases d’Alcanar. Posteriorment, en el vehicle del venedor els policies van localitzar 3 quilograms més de la mateixa espècie, els quals presumptament anaven destinats a la venda en un altre establiment de restauració.

  L’Home no disposava de llicència de mariscador, no estava donat d’alta el règim d’autònom, ni era membre de cap confraria de pescadors, essent aquests requisits indispensables per poder fer activitats d’extracció de marisc, per la qual cosa va ser denunciat per infraccions greus a la Llei 2/2010 de de pesca i acció marítima que pot comportar sancions de 301 a 60.000 euros.

  L’establiment de restauració que va adquirir el marisc també va ser denunciat pel comerç d’espècies sense etiquetar segons l’esmentada Llei, i també per no acreditar que el marisc fos apte pel seu consum segons normativa la Llei 18/2009 de salut pública.

  Aquesta actuació està emmarcada dins l’acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia amb l’objectiu d’optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal a Catalunya.