Els Mossos desarticulen una organització dedicada a la producció de marihuana

  Els investigadors estimen que el valor en el mercat negre de les plantes comissades seria de més d’1.700.000 euros

  Plantacions de marihuana.

  Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Vilafranca del Penedès van detenir dimecres, 13 de novembre, sis homes i dues dones, de nacionalitats colombiana, espanyola, neerlandesa i surinamesa, de 26 a 51 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal.

  La investigació es va iniciar el mes d’abril quan els investigadors de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Alt Penedès van tenir coneixement que en una nau industrial de Castellví de la Marca, situada a la mateixa comarca, hi havia un possible cultiu de plantes de marihuana. Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van aconseguir identificar les persones relacionades amb aquesta plantació i també van aconseguir acreditar que els investigats es dedicaven a la plantació, cultiu i distribució de marihuana a gran escala.

  Els investigadors van localitzar una altra nau industrial i tres domicilis més, distribuïts a les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Barcelonès i el Maresme, on es desenvolupava l’activitat de plantació i cultiu de la marihuana. Així mateix, els agents van esbrinar que cadascuna de les persones investigades tenia un rol molt diferenciat dintre del grup criminal: el cap de l’organització criminal i distribuïdor de la droga, el responsable de les naus, els cultivadors, els instal·ladors de les infraestructures i els encarregats de la seguretat. Cal esmentar que les persones investigades disposaven d’una gran quantitat de telèfons mòbils amb la intenció de dificultar la tasca policial.

  Finalment, el 13 de novembre es van realitzar cinc entrades i escorcolls a domicilis de municipis de Badalona, El Montmell (Baix Penedès) i de Tiana (Maresme) i a dues naus industrials a Castellví de la Marca i a La Granada (Alt Penedès), on van participar els investigadors de la comissaria de l’Alt Penedès i agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de les Regions Policials Metropolitana Nord i Metropolitana Sud.

  Durant els escorcolls, els agents van intervenir unes 7.000 plantes de marihuana, la gran majoria en un estat molt inicial de creixement, elements destinats al cultiu i més de 5.000 euros en efectiu. A més a més, un informe de la companyia elèctrica va confirmar la manipulació de la instal·lació elèctrica. També van detenir sis homes i dues dones.

  Els Mossos estimen que el valor en el mercat negre de les plantes comissades seria de més d’1.700.000 euros. Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar l’ingrés de presó de sis dels vuit detinguts i la llibertat amb càrrecs dels dos restants. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.