ÚLTIMA HORA: Els Mossos abaten a Younes Abouyaaqoub l’autor de l’atemptat de Barcelona

    Segons Europa Press, l'abatut a Subirats portava un cinturó adherit i cridà a Alà abans de ser disparat.

    Segons El Periódico i La Vanguardia, la policia ha matat a Younes Abouyaaqoub l’autor de l’atemptat de Barcelona, aquest dilluns a la tarda en el marc de l’operatiu policial relacionat amb els atemptats a Subirats (Alt Penedès), segons han confirmat els Mossos d’Esquadra. També confirmen que la persona porta adherit al cos el que sembla un cinturó d’explosius. Els Tedax analitzen ara si es tracta d’un artefacte real o simulat. Els Mossos també han explicat que el cos de l’individu està bocaterrosa i que el robot dels Tedax s’hi acosta per fer comprovacions. A banda, altres fonts vinculades a la investigació indiquen que l’abatut podria ser Younes Abouyaaqoub, autor material de les morts de les Rambles, tot i que encara no hi ha confirmació oficial.

    Cal recordar que els atacs han causat una quinzena de morts i més de cent ferits, dels quals encara n’hi ha en estat crític. La policia concentrava els esforços en les últimes hores en detenir Abouyaaqoub. A banda, hi ha quatre detinguts i almenys set persones mortes que es vinculen als atacs.

    L’incident a Subirats està obert des de les 16.38 h. L’operatiu policial implica serveis Arro, Tedax, Helix, Brimo, Mossos de Trànsit i USC. Tot plegat ha començat quan els Mossos han rebut l’avís de la presència d’una persona sospitosa a Subirats, que ha fet activar el dispositiu policial que a aquesta hora continua en marxa. Des de trànsit informen que la circulació a la carretera C-234B està tallada a l’alçada de Subirats.

    Segons Europa Press, l’abatut a Subirats portava un cinturó adherit i cridà a Alà abans de ser disparat.