Els marxants deixen la plaça Corsini buida

  Aquest dimarts, 24 de juliol, havien de traslladar-se però no ho han fet i tampoc han arribat a cap acord amb la presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando

  24 de juliol. Aquesta era la data assenyalada per al trasllat definitiu dels marxants del mercadet de Tarragona a la plaça Corsini. Però, no ha estat així. La majoria de marxants -a excepció d’un parell- han plantat la Corsini que ha quedat gairebé buida durant tota la jornada de Mercadet. Des de ben d’hora al matí, els paradistes han iniciat la seva protesta, primer creant algunes incidències en el tràfic amb les seves furgonetes, després exigint als pocs companys que havien muntat la parada que la desmuntessin i, per últim, traslladant-se al consistori tarragoní per demanar, un altre cop, que el mercadet es mantingui a la Rambla Nova fins després de la temporada d’estiu. Aquestes reivindicacions, però, tampoc han produït efecte, ja que la consellera de Comerç i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, no ha cedit i sosté que els marxants han d’estar ja a la Corsini.

  Eren les 7:30h del matí quan el caos circulatori s’ha fet evident a la plaça Imperial Tàrraco, tot i que des d’abans els marxants ja havien iniciat la seva creuada per mantenir-se a la Rambla. Tarragona despertava amb el soroll dels clàxons dels cotxes que veien interromput el trànsit a la Imperial, saturada pels vehicles parats dels paradistes. La Guàrdia Urbana, que ha estat present des de l’arribada dels marxants, ha anat desviant aquests per evitar el desordre. Posteriorment, els marxants s’han mobilitzat a la plaça Corsini, on hi havia unes 6 parades muntades aproximadament, per exigir als propietaris d’aquestes que se solidaritzessin i recollissin. En aquests moments, la tensió s’ha fet patent quan la propietària d’una de les parades ha assegurat que “per la força, no recolliré”. Fins i tot, una clienta d’aquesta parada s’ha enfrontat a la resta de marxants tot defensant que la ciutadania vol que el mercadet estigui a la Corsini.

  Aquest tens moment ha estat seguit per més tensió, quan el centenar de marxants presents han decidit traslladar-se a l’Ajuntament per “demanar explicacions a Ballesteros“. Un cop allà, els representants dels marxants -Josep Gómez, de l’Associació de Marxants de la província de Tarragona, Enric Daza, president dels Marxants de Tarragona, Jordi Quintana, de Tarragona Associació de Marxants i Fernando Amores, de l’Associació Marxants de Tarragona- han aconseguit reunir-se amb Elvira Ferrando. Després de tres hores de reunió, però, la situació es planteja de forma semblant: Ferrando no ha cedit i els marxants tampoc ho faran.

  No hi ha acord

  “Sembla que ens estiguin prenent el pèl”, ha dit el president de l’Associació de Marxants de la província de Tarragona, Josep Gómez. Segons han exposat els representants dels marxants després de la reunió, aquesta ha estat en va, ja que Ferrando no ha cedit en cap aspecte. Els representants, a més, han explicat que les úniques ofertes de la presidenta d’Espimsa eren la possibilitat “d’estudiar” una oferta de pàrquing, o bé deixar que els paradistes es quedin el dijous a la Rambla Nova, però amb la condició de tornar a la Corsini el dimarts següent. Es tracta de propostes que de cap manera han convençut als paradistes. Per la seva banda, Ferrando ha defensat la seva postura, tot assegurant que l’acord al qual s’havia arribat era que el mercadet es traslladaria un cop estigués la Corsini “enllestida”, per tant, “quin sentit té que no es traslladin?”, s’ha preguntat. La presidenta de l’empresa municipal ha fet referència a “un canvi d’opinió” dels marxants i ha assegurat no entendre a quins interessos respon l’actitud d’aquests.

  La previsió de cara al dijous, 26 de juliol, és que els marxants tornin a plantar-se i deixin de nou la plaça Corsini buida, esperant solucions. Igualment, Enrique Daza ha explicat que aquest dimecres, 25 de juliol, a les 19h, els marxants celebraran una assemblea a la Corsini on decidiran quines accions prendre de cara al dijous.