Els Jocs Mediterranis marxen de Tarragona amb més pena que glòria

  Un Nou Estadi a mitja entrada ha acollit la cerimònia de clausura dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018

  El pretext de l’agraïment a les entitats esportives, socials i culturals pel qual s’han regalat entrades per a la cloenda dels Jocs Mediterranis 2018 no ha estat suficient per omplir el Nou Estadi. L’esdeveniment esportiu toca a la seva fi i marxa de Tarragona sense pena ni glòria, de la mateixa manera que ha transcorregut la cerimònia de clausura. Fins i tot, els dies previs a la celebració d’aquesta ja deixaven entreveure el poc interès que aixecaria aquesta cerimònia. Així s’ha pogut veure amb l’absència d’autoritats com el president de la Generalitat, Quim Torra, el president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, i el rei d’Espanya, Felip VI, els quals van tenir un paper protagonista i van centrar l’atenció mediàtica durant la inauguració dels XVIII Jocs Mediterranis. Tot i els esforços fets des de l’organització per portar estrelles del panorama musical, al Nou Estadi ha continuat predominant el roig de la graderia.

  Tot i tractar-se d’un espectacle, la cerimònia no ha començat com a tal. El tret de sortida l’ha donat una projecció sobre Tarragona, aquesta vegada sí, fent gala de la cultura i els símbols tarragonins –allò que tan criticat va ser durant la cerimònia d’inauguració per la seva absència–. Era obvi, havien d’aprofitar aquesta oportunitat. Una segona projecció sobre “els millors moments dels JJMM” ha deixat pas, de nou, a la cultura tarragonina amb l’actuació de ‘So Nat, grallers de Tarragona’, els quals, amb un discret llaç groc, han posat melodia a l’entrada de la bandera de Tarragona que, portada per un voluntari, ha arribat fins al pluvium romà situat al mig de l’escenari – el mateix que vam poder veure durant l’acte d’inauguració-. A continuació, una coreografia que barrejava la tradicional sardana catalana i la dansa contemporània ha tancat el curt capítol dedicat a la ciutat i la seva cultura.

  Després de gralles i sardanes, poc es podia intuir que el següent tram de la cerimònia sonaria a ritme de música electrònica, a càrrec dels Dj’s Albert Neve i Abel Ramos, com si d’un after es tractés. En aquest moment, els abanderats han entrat i s’han col·locat sobre l’escenari, seguits pel Tarracvs i els atletes que s’han posicionat al voltant d’aquests.

  Quan els Dj’s han deixat de punxar era el moment del lliurament de la bandera dels Jocs Mediterranis. L’alcalde de Tarragona i president del comitè organitzador dels XVIII Jocs del Mediterrani, Josep Fèlix Ballesteros, ha fet entrega de la bandera a Noureddine Boukhatem, l’alcalde d’Orà, propera ciutat en acollir l’esdeveniment esportiu. Aquestes eren les màximes autoritats presents en aquesta cerimònia d’inauguració, juntament amb el president del comitè internacional, Amar Addadi, ja que ni Torra, ni Sánchez, ni Felip VI han assistit en aquesta ocasió. Ballesteros, però, no ha desaprofitat aquesta oportunitat per reiterar “l’èxit” dels Jocs, el qual ha atribuït als voluntaris: “Els voluntaris sou la cara de l’èxit” i “els autèntics herois i heroïnes dels Jocs”.

  Novament, els Dj’s han fet acte de presència a l’espectacle per donar pas a les actuacions musicals: Bcn Gospel Messengers, Tribu Urbana i Brodas Bros, que han ofert al públic els moments més brillants de la cerimònia. L’artista català Álvaro Soler ha estat l’encarregat de tancar la cerimònia amb la interpretació dels seus temes ‘Mismo Sol’, ‘Sofía’ i ‘La Cintura’, que han aplegat a tot un sèquit de voluntaris que, per fi, han gaudit dels Jocs. Com en la cerimònia d’inauguració, els XVII Jocs Mediterranis també han acabat amb un esclatant espectacle de focs artificials que han tenyit el cel tarragoní.