Els grups de l’oposició a la Paeria presentaran dues mocions per exigir l’alliberament de Sànchez i Cuixart i contra l’aplicació del 155

  Els grups municipals del PDeCAT, ERC-Avancem, la Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida les presentaran al ple de la Paeria d’aquest divendres, on exigiran també la retirada dels efectius policials estatals desplaçats a Catalunya

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Els grups municipals del PDeCAT, ERC-Avancem, la Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida presentaran dos mocions conjuntes al ple de la Paeria d’aquest divendres en relació a l’empresonament preventiu dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d’Òmnium Cultural i contra l’aplicació de l’article 155 de la constitució a Catalunya.

  Aquestes comptaran amb el suport dels tretze regidors d’aquestes quatre formacions, en el ple que se celebrarà divendres, paral·lelament a la sessió del Senat. Es preveu que durant aquesta sessió s’apliqui definitivament la suspensió de l’autonomia proposada pel govern del PP, amb el suport del PSOE i Ciudadanos.

  Una de les mocions exigirà al ple “manifestar el seu suport a la Generalitat i al Parlament, condemnar la vulneració de drets fonamentals a Catalunya i que des de l’Ajuntament de Lleida es reclami l’aturada en l’aplicació de l’article 155”. En aquesta línia, també es reclama la retirada dels efectius policials estatals desplaçats a Catalunya.

  L’altra proposta consensuada pels quatre grups reclamarà el suport del ple als presidents d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l’ANC, Jordi Sànchez. Els acords del text exigiran “la seva posada en llibertat, la defensa dels drets a l’exercici de la llibertat d’expressió, manifestació i participació política, així com la denúncia per la vulneració d’aquests mateixos drets per part de l’estat espanyol”.

  El president del grup municipal del PDeCAT, Toni Postius, demana a l’alcalde Àngel Ros “que recapaciti” i afirma que posaran aquest debat sobre la taula “tantes vegades com faci falta perquè creiem que la ciutat de Lleida mereix un govern digne que estigui al costat del Parlament, del Govern, i del President de la Generalitat”. En aquest sentit, Postius considera que “l’equip de govern tindrà una nova oportunitat aquest divendres per retractar-se i per posar-se al costat del clam majoritari de la societat lleidatana, que exigeix la llibertat del Jordi Cuixart i el Jordi Sànchez i dir No a l’aplicació del 155”.