Els experts consideren que no és moment d’introduir el “passaport de vacunació”

El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha afirmat aquest diumenge que encara no és moment d’introduir un “passaport de vacunació” a la Unió Europea (UE), tot i que ha reconegut que es tracta d’una possibilitat dins dels límits previstos.

En una entrevista al mitjà de comunicació Buitenhof, Michel ha acceptat que el debat sobre aquest passaport és “molt pertinent”, però ha recalcat que la decisió segueix sent dels líders de la UE.

La idea ha estat presentada recentment pel primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, en una carta a la Comissió Europea publicada en mitjans locals dimarts passat.

En resposta a la missiva, Michel ha demanat més temps per seguir amb la campanya de vacunació de Covid-19 abans d’apostar per aquesta idea: “Al meu parer, és clar que partim del principi que, primer, cal vacunar més persones”, ha explicat. “Si s’introdueix massa aviat, podria produir una frustració gegantina a Europa”, ha afegit.

Sobre si en el futur els viatges per tota la UE només serien possibles per a les persones vacunades, Michel ha contestat que “no exclou res”. “Però també sé que aquest debat, aquest tema, és una qüestió delicada en molts països europeus”, ha matisat.