Els consells comarcals ebrencs comencen a treballar conjuntament per reactivar el territori

    Volen reactivar econòmicament les Terres de l’Ebre i impulsar unes institucions comarcals més properes i transparents

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Les presidentes dels consells comarcals de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, Gemma Carim i Neus Sanromà, respectivament, i els presidents dels consells del Montsià i el Baix Ebre, Joan Roig i Xavier Faura, van mantenir el passat divendres una reunió de treball a la Ribera d’Ebre amb la voluntat d’expressar el suport dels ens comarcals ebrencs a la zona afectada per l’incendi. Els presidents dels consells comarcals treballaran de forma conjunta per reactivar econòmicament les Terres de l’Ebre i per impulsar unes institucions comarcals més properes i transparents.

    Aturar el despoblament i procurar retenir el talent és una de les prioritats dels presidents dels ens comarcals ebrencs, que plantegen actuacions com la creació d’una plataforma virtual per promoure els productes agroalimentaris de quilòmetre zero amb la marca Ebrebiosfera o una plataforma amb les activitats turístiques de les Terres de l’Ebre. “El petit productor podria disposar d’una plataforma de venda directa dels seus productes i, per tant, prescindir de l’intermediari. I el consumidor tindria un gran supermercat de fruita i verdura amb la marca Ebrebiosfera”, va manifestar el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

    Després de la reunió de treball, les presidentes i els presidents dels consells ebrencs van visitar la zona afectada per l’incendi de la Torre de l’Espanyol, on l’alcalde de la Torre i les alcaldesses de Vinebre i la Palma els van explicar com van viure l’incendi. Per la seva banda, la presidenta del Consell de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, va recordar les línies de crèdit amb condicions avantatjoses que ha aprovat el govern per les finques en producció afectades pel foc.