Els casals i colònies d’estiu reben els primers nens i joves arreu de Catalunya

    Un any més creix el nombre de beques atorgades per les entitats organitzadores perquè cap infant es quedi sense plaça

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Aquest dijous, l’endemà mateix del final del curs escolar han obert portes els primers casals i colònies d’estiu que, com cada any, acolliran milers de nens i joves d’arreu de Catalunya. Això sí, la gran majoria ho han fet a mig gas amb la previsió que sigui dilluns vinent, 26 de juny, quan comencin el gruix d’activitats.

    Per exemple, el Centre d’Esplai Flor de Neu de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), vinculat a la Fundació Pere Tarrés, ha arrencat amb només una quinzena d’infants perquè moltes famílies han optat per esperar-se a dilluns per dur-los. En total, la Fundació Pere Tarrés ofereix enguany 20.000 places per participar en alguna de les 450 activitats programades.

    Al seu torn, la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai), que ja ha posat en marxa cases de colònies com la de Vilanova de Sau (Osona), ofereix 85.000 places i gairebé 1.200 activitats. Com en anys anteriors, ambdues entitats ofereixen més de 10.000 beques, un 10% més, perquè cap infant es quedi sense gaudir de l’estiu.