Els alumnes amb mal de coll i mocs aniran a classe si no tenen febre

El Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) va actualitzar ahir les mesures sanitàries en l’àmbit educatiu de cara al nou curs escolar, que comença el proper dilluns 14 de setembre i ha determinat un llistat de símptomes que poden ser manifestacions d’una infecció per coronavirus. Entre aquests, s’exclou el refredat nasal (amb o sense mucositats) i el mal de coll si no va acompanyat de febre.

En canvi, una temperatura superior a 37,5ºC, tos, dificultat per respirar, fatiga, dolors musculars, cefalea, mal de panxa, amb vòmits o diarrea, i la pèrdua d’olfacte o gust (en nens majors o adolescents) poden ser indicis de malaltia per Covid-19. Davant d’aquests símptomes, es recomana seguir el consell dels serveis sanitaris abans de portar els nens a l’escola. Els símptomes més freqüents de la Covid-19 són febre (60% dels casos), fatiga (40%) i dificultat respiratòria (31%).

Procicat considera que, atès que el mal de coll i el refredat nasal són “molt habituals” en els nens, només s’haurien de considerar símptomes potencials de Covid-19 quan van acompanyats de febre o altres manifestacions de la llista esmentats.