Elevat nombre de persones a la façana marítima de VNG, malgrat l'Estat d'Alarma i l'anunci de confinament

Imatge del Passeig Martítim de VNG. Foto: A. Ll.

La gran majoria d’establiments del centre de la ciutat han abaixat la persiana en compliment de la resolució de cessament d’activitat comercial i oci que ahir va decretar el Govern de la Generalitat. Aquesta resolució, prèvia a l’anunci de confinament de país, per a la prevenció de contagi i infecció per COVID-19, ha entrat en vigor a les 00.00 h d’aquest dissabte 14 de març de 2020 per un període de 15 dies prorrogable.

Establiments oberts amb accés i aforament limitat

Respecte dels establiments que romanen oberts com ara farmàcies, comerços d’alimentació, neteja i higiene o mercats municipals cal limitar l’accés als establiments i controlar l’aforament. Quant als mercats ambulants de la ciutat només oferiran venda de producte fresc els productors locals.

Imatge del control d’accés al Mercat Municipal de VNG

Parcs Infantils Tancats

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú  ha precintat a primera hora d’aquest matí i per ordre de l’Ajuntament de VNG, els parcs infantils i instal·lacions esportives al carrer: skate park, street work out i Cruyff Court.

Elevat nombre de persones al Passeig Marítim

No obstant les nombroses recomanacions i mesures de confinament anunciades pel govern de la Generalitat de Catalunya i la crida a la responsabilitat ciutadana de restar a casa realitzada des de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, durant aquest matí es podia veure un gruix notori de persones que feia cas omís a les indicacions emeses i que es desplaçava fins a la façana marítima vilanovina per practicar esport a l’aire lliure com muntar en bicicleta, córrer, portar als infants a patinar pel passeig o realitzar una llarga passejada.

En el mateix sentit, a primera hora d’aquest matí, la Policia Local ha hagut de clausurar alguns dels bars i establiments que havien decidit saltar-se la normativa i obrir les seves portes.

Transport Públic

El nivell d’ocupació només podrà ser d’un terç de la seva capacitat màxima per garantir una distància no inferior a un metre entre les persones ocupants. Tanmateix, a partir del dilluns 16 de març se suspèn la venda de bitllets als autobusos per part dels conductors. A les línies urbanes de Vilanova i la Geltrú, les persones usuàries que no disposin de títols propis de VNG hauran d’adquirir els títols de transport (abonaments o bitllet senzills integrats) a les màquines expenedores ubicades a l’estació de rodalies RENFE.