El youtuber que va humiliar un sensesostre de Barcelona haurà de pagar una fiança de 2.000 euros

  La jutgessa li retira el passaport, li prohibeix sortir del país i l'obliga a comparèixer en seu judicial regularment

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La jutgessa ha acordat aquest dilluns llibertat sota fiança de 2.000 euros per al youtuber que va humiliar un sensesostre en donar-li galetes farcides amb pasta de dents a Barcelona el gener passat. Com a mesures cautelars, li ha retirat el passaport, li ha prohibit sortir del territori i l’obliga a comparèixer al jutjat. El noi, de 19 anys, ha declarat com a investigat aquest dilluns al matí al jutjat d’instrucció número 33 de Barcelona per un possible delicte contra la integritat moral. La fiscalia havia demanat llibertat sota fiança i mesures cautelars. El youtuber va penjar el 24 de gener passat el vídeo i la Guàrdia Urbana de Barcelona el va denunciar per infligir un tracte degradant i menysprear la dignitat i integritat moral d’una persona en risc d’exclusió social.

  Els fets es remunten al 24 de gener, quan la Guàrdia Urbana va ser informada sobre un vídeo que s’havia penjat a la plataforma YouTube en què un noi oferia galetes farcides amb pasta de dents a un home que pernocta al carrer. El mateix dia, agents de Sants-Montjuïc van localitzar la víctima del vídeo en un carrer del barri de la Marina del Port i li van oferir la possibilitat de denunciar els fets perquè podien ser constitutius d’un delicte.

  L’afectat va explicar que, el 17 de gener, un noi li havia regalat un bitllet de vint euros i unes galetes. Mentre se les menjava, el va gravar amb el mòbil i després va marxar. Al cap d’una estona, l’home es va començar a trobar malament i va tenir moltes nàusees.

  Mentre els agents parlaven amb l’agredit, va aparèixer l’autor del vídeo amb la intenció de passar la nit amb l’home, gravar-lo de nou i demanar disculpes públicament a través del seu canal de YouTube. Els agents van comprovar que duia una motxilla amb sac de dormir, mantes i una càmera. La Guàrdia Urbana va procedir a la identificació del jove i el va denunciar. Després que esclatés la polèmica, el youtuber va demanar perdó i, en un altre vídeo, es va mostrar penedit de la humiliació.