El Velèctric incrementa en un 40% el nombre d’expositors participants

  La fira del vehicle elèctric i híbrid tindrà lloc aquest divendres i dissabte, 25 i 26 de maig, a la plaça de la Llibertat i de forma gratuïta

  El Velèctric arriba a la seva 3a edició i es consolida com “un esdeveniment d’apropament, de conscienciació i de disseminació de les noves tecnologies adaptades a la mobilitat”, en paraules del regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio. Aquest divendres i dissabte, 25 i 26 de maig, 18 expositors s’exhibiran en aquesta fira, una xifra que suposa un increment del 40%, amb 7 participants més que en l’edició anterior. El Velèctric comptarà amb “tres pilars”, segons Rubio: el d’exposició, el de conscienciació a la ciutadania i el test-drive. D’aquesta manera, Reus aposta una vegada més per la mobilitat elèctrica, oferint als assistents també la possibilitat de provar diferents modalitats de vehicles elèctrics, híbrids o que utilitzen el gas com a combustible.

  El regidor de Medi Ambient ha assegurat que el Velèctric és una fira cada vegada més consolidada, la qual cosa es demostra amb el seu creixement. Enguany, el Velèctric incrementa en un 40% el nombre d’expositors participants -un total de 18-,  amb 7 més que l’any anterior. D’altra banda, mentre que el primer any eren pocs els models de vehicles disponibles en el test-drive, enguany aquesta xifra també ha crescut arribant a 14 models diferents, que es tradueix en un total de 18 vehicles per provar. Respecte al format del Velèctric, continua sent el mateix. La fira obrirà les seves portes aquest divendres, 25 de maig, a partir de les 17:30 i fins a les 21h, i dissabte, 26 de maig, de 10:30h a 14h i de 18h a 21h. La inauguració oficial tindrà lloc el mateix divendres, a les 19h.

  “Tornem a sumar esforços per apropar-nos a la ciutadania”, ha dit el regidor de Medi Ambient. En aquest sentit, Rubio ha explicat que el Velèctric és una forma per explicar que “hi ha noves maneres de moure’s i noves tecnologies que s’estan reinventant”. El regidor ha detallat que l’aposat municipal per la mobilitat elèctrica no és només “un canvi de model”, sinó també un esforç per aconseguir “una ciutat més sostenible”, amb “menys emissions de CO2, menys contaminació i menys soroll”. La fira del vehicle elèctric i híbrid de Reus és “un referent nacional”, segons Rubio, ja que “no n’hi ha gaires esdeveniments d’aquestes característiques”, que, a més, es realitza “en un punt cèntric de la ciutat” -a la plaça de la Llibertat-, de forma gratuïta i “totalment oberta a la ciutadania”.

  Activitats per tots els públics 

  La finalitat de consicienciació, però, no es limita només als adults. Per això, el Velèctric també comptarà amb activitats pels més petits, com un circuït gegant de 8×4 metres de cotxes radiocontrol GT, així com una lona gegant per dibuixar quina és la seva idea sobre els vehicles del futur.  Sense oblidar, però, altres activitats paral·leles de difusió pels més grans. Etecnic oferirà el dissabte, a les 11:30h, una xerrada sota el títol ‘La mobilitat elèctrica avui i solucions per a la recàrrega del vehicle’. Amb aquesta es resoldran els dubtes de com es pot instal·lar una zona de recàrrega a casa.