El terrorista ferit a l’explosió d’Alcanar es mostra penedit davant del jutge i demana perdó

  Mohamed Houli ha ingressat a la presó pels delictes d'integració a organització terrorista, assassinat i lesions de caràcter terrorista, dipòsit d'explosius i estralls

  El terrorista ferit a l’explosió d’Alcanar, Mohamed Houli Chemlal, es va mostrar penedit davant del jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu i va demanar perdó, segons confirmen fonts jurídiques. Va aprofitar per expressar-se en aquests termes davant l’única pregunta que li va fer el seu lletrat, designat d’ofici per l’Audiència Nacional i amb el que no va tenir cap contacte fins al moment de passar a disposició judicial.

  Houli Chemlal, juntament amb un altre dels terroristes, ha ingressat a la presó d’Alcalà Meco pels delictes d’integració a organització terrorista, assassinat i lesions de caràcter terrorista, dipòsit d’explosius i estralls. Davant del jutge Andreu va reconèixer que feia dos mesos que treballaven en l’atemptat, que l’imam els havia explicat que es volia immolar i que fabricaven explosius des de la casa d’Alcanar. A l’explosió van morir l’imam de Ripoll i Youssef Aalla, el germà d’un dels terroristes abatut a Cambrils. Ell es va salvar perquè era al porxo en el moment dels fets.

  A banda de Houli, també ha ingressat a la presó Driss Oukabir, de 28 anys, que va llogar la furgoneta que va atropellar i matar 13 persones a La Rambla (i que conduïa Younes Abouyaaqoub).

  En canvi, ha sortit en llibertat provisional -i ja és a Ripoll- Mohamed Aalla, de 27 anys. Segons el jutge, tot i que el cotxe usat pels terroristes a Cambrils va al seu nom, considera que ha quedat acreditat que el veritable propietari era el seu germà Youssef, mort a l’explosió d’Alcanar. Un altre germà de Mohamed, en Said, va morir a l’atac de Cambrils abatut pels Mossos d’Esquadra.

  El jutge ha prorrogat 72 hores la detenció del quart detingut, Salh El Karib, propietari d’un locutori a Ripoll i que hauria comprat bitllets per anar al Marroc per a Driss Oukabir i també per a l’imam. El jutge vol esperar que finalitzin les diligències que estan en marxa abans de prendre una decisió.