El territori es reuneix amb Puigdemont per la capitalitat compartida

    La cocapitalitat també comportaria una descentralització de serveis a les quatre ciutats, sempre des d'una postura de diàleg i consens

    Continua endavant l’objectiu d’aconseguir la capitalitat compartida de la Vegueria Penedès. Els 4 alcaldes de la Vegueria i els 4 presidents comarcals, entre ells la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, han anat aquest dijous al matí a reunir-se amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
    El territori vol buscar un consens per assolir un model equitatiu i descentralitzat per la Vegueria Penedès, que compta actualment amb 4 capitals que ja treballen de forma conjunta en diversos temes i propostes, com també ho fan les 4 comarques corresponents. És per aquest motiu que, tal i com afirma Eva M. Serramià, ‘aquest territori està cridat a ser cabdal a Catalunya per compensar els pesos de les dues àrees metropolitanes’.
    Des dels ajuntaments i consells comarcals s’ha traslladat al President que es tingui en compte la proposta del territori en el moment en què s’hagin de prendre decisions.
    Les 4 ciutats i consells incideixen també en l’avantatge que significa la Vegueria per dur a terme polítiques comunes al territori, entre altres coses. La cocapitalitat també comportaria una descentralització de serveis a les quatre ciutats, sempre des d’una postura de diàleg i consens.