El Temporada Alta porta una vintena de propostes a Buenos Aires, Lima i Montevideo

  El festival convida diverses companyies i equipaments catalans a conèixer els festivals xilens Santiago a mil i Santiago off

  Imatge de l'actriu Elisabet Casanovas.
  La VIII edició del certamen Temporada Alta a Iberoamèrica portarà una vintena de propostes a Buenos Aires (Argentina), a Lima (Perú) i a Montevideo (Uruguai) de l’1 al 21 de febrer, segons han anunciat aquest dilluns els seus responsables. L’any passat va ser la primera vegada que s’apostava perquè una producció pròpia fes el salt a Iberoamèrica (‘Tierra Baja’ amb Lluís Homar) i aquest any es repeteix la fórmula amb ‘Kassandra’, coproduïda amb el TNC. També s’hi podran veure ‘A.K.A (Also Known As)’ amb Albert Salazar de protagonista, ‘Hasta agotar existencias (Ensayando para que la muerte de mi madre no me pille desprevenida)’, de la barcelonina Veronica Navas Ramírez i ‘Parias’, el darrer muntatge de l’aragonès Javier Aranda.
  En total el festival programa 21 espectacles d’11 nacionalitats europees i llatinoamericanes i més de 60 representacions a les 3 capitals de l’Argentina, l’Uruguai i el Perú, en un programa en què hi té cabuda el teatre, la dansa contemporània i experimental, la creació contemporània, el circ i les noves dramatúrgies.

  ‘Kassandra’, un text de Sergio Blanco, dirigit per Sergi Belbel i interpretat per Elisabet Casanovas, presenta el mite grec de Cassandra des d’una òptica actual. A ‘A.K.A’, de Daniel J.Meyer i direcció de Montse Rodríguez Clusella, Albert Salazar interpreta un jove que s’enfronta a prejudicis racials i amb ‘Hasta agotar existencias (Ensayando para que la muerte de mí madre no me pille desprevenida)’, Verónica Navas Ramírez parla, a través del teatre documental, de les relacions mare-filla.

  A la programació de producció catalana al festival s’hi han de sumar els textos que participaran al Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic que se celebrarà, per segon any, a Buenos Aires, Laura Gost amb ‘Matar al padre’ i Concha Milla amb ‘El ascensor’.

  Completa la programació del país que viatjarà a Iberoamèrica l’espectacle ‘Parias’, una proposta inspirada en personatges clau de la literatura universal que el titellaire aragonès Javier Aranda ja va presentar en l’edició passada del Temporada Alta a Girona i que ara s’estrena a les tres subseus.