El teatre Metropol i l’auditori Camp de Mart tanquen temporalment per obres

  Tarragona tindrà un punt d’informació cultural permanent al Metropol

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Tot just acabar les festes de Santa Tecla, el teatre Metropol i el Teatre Auditori Camp de Mart romandran tancats per obres sense data fixa d’obertura, impedint que s’hi hagi pogut programar cap mostra durant la nova temporada de teatres de la tardor de la ciutat. Segons el regidor de cultura, Josep Maria Prats, l’Ajuntament prioritza la creació d’una estructura cultural sòlida i és necessària la rehabilitació d’aquests dos espais «símbols indispensables de la ciutat». «Són un actiu important per la ciutat

  Teatre Metropol
  Després de la intervenció iniciada a mitjans d’estiu per eliminar els tèrmits, Prats ha confirmat que el Metropol se sotmetrà a l’anunciat procés de rehabilitació, que constarà d’una primera fase, que culminarà a finals d’any, on es canviaran les butaques, les cortines, els llums, l’entapissat, el parquet i l’escenari. La intervenció té un pressupost de 200.000 euros.

  També, en una segona fase de remodelació on es destinaran 100.000 euros més, s’arranjaran les vidrieres i l’espai del bar, així com la creació de l’espai d’acollida al Modernisme al vestíbul del teatre i un punt fix d’informació cultural i permanent. «Serà la porta d’entrada del Modernisme a la ciutat i un punt d’informació que la ciutat no té, amb novetats tecnològiques», ha assenyalat Prats, que ha apuntat que el Metropol tornarà a tenir programació la primavera de l’any vinent.

  A més, en successives fases s’habilitarà, a la segona planta, el Centre d’Interpretació de l’obra de Josep Maria Jujol, l’arquitecte tarragoní que va dissenyar aquest i altres edificis emblemàtics de la ciutat. Aquest centre difondrà l’obra modernista del Camp de Tarragona i, especialment, dels artistes tarragonins com el mateix Jujol i Antoni Gaudí.

  Teatre Auditori Camp de Mart
  D’altra banda, el regidor de cultura ha confirmat que el Teatre Auditori Camp de Mart també tanca les seves portes per reforma integral sense data de reobertura. La intervenció constarà de tres fases i es durà a terme l’any vinent, que inclourà la construcció d’una passarel·la de càrrega i descàrrega, l’arranjament dels seients, els lavabos, els camerinos, la platea i el manteniment de la carpa que cobreix tot l’espai en els quals l’està arreglant l’única empresa d’enginyeria tèxtil d’Espanya que s’hi dedica.

  Prats assegura que ell no és partidari de fer pedaços i que s’ha de confiar igual que va passar amb les reformes del teatre Metropol. «No volem eternitzar les obres perquè és una prioritat per nosaltres tenir-lo enllestit al més aviat possible; és un actiu important per la ciutat». La intervenció integral permetrà dignificar aquest motor de cultura, que obrirà quan estigui en condicions, ha apuntat el regidor.