El tarragoní David Solé surt de la presó

El jove va ser detingut durant les manifestacions contra la sentència a Barcelona, i sortirà de la presó aquest dijous

Imatge del David Solé per demanar la seva llibertat.

David Solé Domènech, el jove tarragoní que va ser empresonat arran de les manifestacions per la sentència, sortirà aquest dijous de la presó. L’Audiència de Barcelona ha informat als seus advocats que Solé quedarà en llibertat provisional després d’haver presentat diversos recursos pel seu alliberament, i en haver comprovat que “no s’aprecia risc de reiteració delictiva ni de fuga”.

A més, ha subratllat que la decisió de la jutgessa es va prendre “basant-se en intuïcions, més que en circumstàncies objectives”. El jove va ser detingut el passat 15 d’octubre quan tornava cap a casa, després de participar a les mobilitzacions contra la sentència a Barcelona. La jutgessa va decretar presó provisional sense fiança, acusat d’agressió a agents de l’autoritat i d’intentar travessar les línies policials. El 16 d’octubre va entrar a la Presó de Joves de la Roca del Vallès, on ha passat un mes. Els seus advocats denuncien que la seva detenció va ser “arbitrària”, i la decisió judicial “desproporcionada”.

A partir d’ara, Solé només haurà de comparèixer als jutjats cada quinze dies, i no li quedaran antecedents penals ni judicials.