El TAFP de Tortosa presenta una programació molt polivalent per la temporada setembre-Desembre

Hi haurà espectacles de primer nivell amb directors com Mario Gas i Oriol Broggi i actuacions de comèdia com el monòleg de David Guapo

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Més de 25 espectacles de teatre, dansa, circ, cinema,  música i teatre infantil componen la programació de la temporada setembre- desembre 2018 del Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Enguany, la principal novetat és la polivalència i la multidisciplinarietat de les actuacions. A més, des de l’ajuntament s’hi ha volgut destacar el paper del circ. “Nosaltres participem amb un projecte que se diu Mar a Mar, que és juntament amb França i el País Basc i llavors, tots els espectacles que portem  de circ, són produïts i són garantits per a aquest projecte. Totes les persones que hi participen són experts i totes les produccions de circ que se trien tenen una garantia de qualitat”, explica la directora de l’àrea de cultura, Mª José Bel.

Entre la programació continuarà havent el documental del mes, el cicle Gaudí i continuarà havent una sèrie de propostes des de l’escola municipal de teatre i des d’altres escoles de la ciutat.

“Over the limit” serà el documental del mes de setembre i l’encarregat d’encapçalar la nova programació. És d’entrada gratuïta i mostra les pressions a les que està sotmesa una atleta de gimnàstica rítmica que lluita per convertir-se en campiona olímpica. Un documental que s’ha presentat a diversos festivals arreu del món i que ha rebut diversos premis.

Les dos grans apostes de l’ajuntament són: “Humans”, una obra de teatre molt recent dirigida per Mario Gas que presenta un tema sociològic important aconseguint treure la part més divertida, i  “Èdip” una obra dirigida per Oriol Broggi que s’ha presentat al Teatre Romea i ha rebut molt bones crítiques.

Entre els espectacles familiars hi destaca “Mare Terra”, un teatre visual i gestual per tots els públics que se basarà en preguntes i respostes dels més petits. Entre la programació també hi haurà un monòleg a càrrec de l’humorista David Guapo. A més, des de l’ajuntament de Tortosa s’hi ha volgut innovar amb “Cuculand Souvenir”, un espectacle on se fusionen dansa i circ contemporanis. També s’ha apostat per l’obra “els darrers dies de la Catalunya republicana”, dirigida per Antoni Rovira i Virgili.

Una altra de les obres que s’han reivindicat durant la presentació de la programació ha estat “Chefs”, un teatre visual de la companyia Yllana Teatro. “És una obra que està tenint molt èxit i molt de ressó i que presenta una mirada diferent  des de les diverses realitats que podem  trobar dins del món culinari, de la cuina” ha apuntat la regidora de cultura de Tortosa, Dolors Queralt, al que la  directora de l’àrea de cultura de la ciutat, Mª José Bel, ha afegit: “ Com que és una obra de teatre gestual de vegades costa venir si penses que no és el teatre convencional. Jo us volia dir que tots els crítics han sigut unànimes en dir que aquesta obra ningú se la pot perdre i és una obra que la gent riu molt i que està molt bé”.

Les entrades se poden comprar a partir de demà a la taquilla de l’auditori, tant els dimecres com els dijous de 12.00h a 13.00h i a través del web del Teatre Auditori -www.teatreauditoritortosa.cat. Durant la segona quinzena de juliol fins setembre l’auditori estarà tancat i per tant les entrades solament se podran comprar a través del web. A la pàgina web del teatre està detallat el programa i els preus de cada obra, així com els abonaments i els descomptes.