EL RACC celebra el desviament de camions de l’N-340 però considera “intolerable” la demora en la seva aplicació

  L’entitat recorda que la via acumula 114 víctimes mortals a Catalunya des del 2010, onze d’elles durant el 2018

  El RACC ha celebrat aquest divendres l’anunci del Ministeri de Foment de dur a terme, a partir de diumenge, el desviament dels camions que circulen per l’N-340 en els trams penedesenc i ebrenc de la via. L’entitat ha recordat que ho demanava des del 2014 i s’ha mostrat convençuda que la mesura, que ha comptat amb l’impuls de la Generalitat i dels municipis, contribuirà “de manera important a la reducció de la mortalitat en una carretera amb un dels historials més negres d’accidents de trànsit del nostre país”. Tot i això, el seu president, Josep Mateu, ha lamentat que el temps que s’ha trigat a aplicar-la “ha estat intolerablement llarg”. El RACC ha recordat també que l’N-340 acumula 114 morts des del 2010 a Catalunya, onze dels quals durant aquest 2018.
  “Estem satisfets que finalment es dugui a terme el desviament dels camions per l’N-340, perquè estem convençuts que el trànsit dels vehicles pesants és més segur si circula per les vies més ben dotades en termes de seguretat viària, com són les autopistes”, ha assenyalat Mateu. El president del RACC ha insistit, però, que “com a societat no podem permetre que les decisions que contribueixen a reduir les víctimes mortals es demorin en el temps d’aquesta manera, com ha passat amb l’N-340”.

  El RACC també ha lamentat “el temps perdut i el dolor de les famílies” i ha recordata les
  administracions que endarrerir les decisions que salven vides “té greus conseqüències, també
  econòmiques”. Només des del 2010, l’N-340 a les demarcacions de Tarragona i Barcelona ha acumulat 114 víctimes mortals “que es podrien haver evitat si el desviament de camions s’hagués aplicat abans”. Així mateix, l’entitat assenyala que també s’haurien estalviat els importants costos socials d’aquests accidents de trànsit -despeses mèdiques, pèrdua de productivitat, entre d’altres- que en aquest tram de l’N-340 s’eleven a 26,2 milions d’euros anuals, segons la mitjana del període 2014-2016.

  Així mateix, el RACC ha expressat la seva satisfacció perquè a partir del dia 2 de setembre també es desviaran els vehicles pesants de l’N-240 entre Montblanc i Les Borges Blanques cap a l’AP-2, amb el mateix objectiu de reduir la sinistralitat, “una mesura que ha demostrat la seva
  eficàcia per salvar vides a l’N-II a Girona, amb el desviament de camions cap a l’AP-7, una
  carretera de la xarxa de l’Estat on s’ha aplicat”.