El PSC sosté que la zonificació del model 3+2 agreuja la segregació escolar

  Segons el portaveu socialista, Andreu Martín, el tancament de grups en determinades escoles també seria un causant

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Després de la presentació de l’estudi sobre la realitat escolar a Reus, la reacció del grup municipal del PSC -el més crític amb la gestió educativa i escolar del govern- no ha trigat a arribar. Una de les principals conclusions de l’estudi evidencia que existeix una segregació escolar als centres reusencs. Precisament, aquest ha estat l’eix vertebrador de les crítiques del PSC a l’acció del govern, que consideren que “és el problema”. El portaveu socialista, Andreu Martín, ha reiterat que, encara que el govern vulgui demostrar que no és així, la zonificació 3+2 és un agreujant, encara que no sigui l’única causa, de la segregació escolar, juntament amb “el tancament de grups a escoles determinades”.

  “Les dades són molt clares: la segregació escolar a Reus és molt greu“, ha interpretat Martín. El socialista ha recordat que el seu partit ho havia “denunciat” darrerament, tot i el poc interès del govern municipal. “La situació de segregació escolar està vinculada a les accions del govern”, ha assegurat Martín, referint-se al “tancament de grups en determinades escoles” i “la zonificació del 3+2”, que ha agreujat la situació. El socialista ha insistit en el fet que el problema no està en “les decisions tècniques”, sinó en “les decisions polítiques”, ja que entenen que en el model 3+2 “hi ha molt de política”.

  La “guetització” de les escoles

  Martín també ha posat de manifest que “s’ha estigmatitzat a algunes escoles”, la qual cosa ha provocat una “guetització” d’aquestes, com ho ha batejat. El socialista ha manifestat que “el més normal seria que les famílies optin per l’escola més propera”, però no és així. “El 75% de famílies no escullen el centre més proper”, ha exemplificat, i ha afegit que “això no està vinculat a les escoles”, sinó a les decisions del govern municipal. “Aquest govern no combat la segregació escolar” i “no treballa per la igualtat d’oportunitats”, ha lamentat Martín.

  “Corregir les accions del govern serà complicat”

  Respecte a la solució, el socialista ha manifestat que “no la tenim”. El que sí que ha assegurat és que no passaria ni pel model 3+2, ni el 3+1, ni per l’increment de la ràtio. “La magnitud del problema que tenim requereix solucions consensuades amb la participació de totes les veus“, ha apuntat Martín. Per això, ha demanat al govern municipal que “no ens imposin la seva visió de l’educació”. “La imposició del govern és l’origen més determinant del problema de la segregació escolar”, ha sentenciat.