El PSC proposa que el bus urbà sigui gratuït durant la “Setmana Europea de la Mobilitat”

  Des de l’inici de la legislatura el grup municipal Socialista estem proposant tota una sèrie de mesures per reduir l’emissió de carboni i utilitzar energies renovables per garantir un futur sostenible amb el medi ambient

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Des de l’inici de la legislatura el grup municipal Socialista estem proposant tota una sèrie de mesures per reduir l’emissió de carboni i utilitzar energies renovables per garantir un futur sostenible amb el medi ambient. En aquest sentit cal també conscienciar a la ciutadania cap a una mobilitat sostenible, per això els Socialistes d’Amposta vam presentar al Ple la proposta perquè que l’Ajuntament d’Amposta participi activament durant tota aquesta setmana a “La Setmana Europea de la Mobilitat 2018”. Així mateix, aquest dissabte dia 22 de setembre també es celebrarà el “Dia Sense Cotxes”.

  Arran de la nostra moció el govern municipal ha pres consciència de que no solament s’havia de fer una caminada com feien cada any si no de què es tenia que conscienciar a la gent per una mobilitat sostenible.

  Aquest any el lema “Combina i Mou-te” ens anima a fomentar el que alhora de desplaçar-nos per la ciutat combinem l’ús de diferents opcions de transport sostenible: caminar, anar amb bicicleta, i el transport públic com ara el bus”, per aconseguir una major comoditat, rapidesa, estalvi i sostenibilitat. Totes aquestes alternatives per desplaçar-nos ofereixen beneficis per a la societat per la reducció de la contaminació i la congestió, com per la millora de la qualitat de vida i de la salut, entre d’altres…

  El portaveu socialista, Francesc Miró ha recordat que al ple de juliol vam proposar que durant “La Setmana de la Mobilitat Sostenible”, s’estimuli des de l’Ajuntament un comportament ciutadà en relació a l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics. I que es realitzin tallers participatius amb les escoles i ciutadania en general amb l’objectiu d’establir i definir millores a realitzar anualment en matèria de mobilitat a Amposta.

  A iniciativa nostra el bus urbà és gratuït durant tota aquesta setmana per tal de fomentar el transport públic. Ho deuria de ser durant tot l’any, perquè cal recordar que fa 2 anys es va aprovar una moció del nostre grup perquè fos gratuït i encara no s’ha fet realitat” ha emfatitzat el portaveu socialista.

  Així mateix ens comprometen a què el bus urbà sigui gratuït, elèctric i accessible amb una nova ruta que porti directament als equipaments públics sense necessitat de donar voltes pe tota la ciutat, tal com ens reclama la gent.