El PSC denuncia que 78 alumnes de P3 no podran accedir al centre escollit

  Els socialistes asseguren també que 11 escoles de la ciutat tenen més demanda que oferta

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El dret a la lliure elecció escolar està en perill a Reus. Així ho ha fet saber el grup municipal del PSC, que ha facilitat aquest dijous les primeres dades sobre de la preinscripció a P3 de cara al curs 2018-2019. Unes dades, a més, que el govern municipal no havia fet públiques i sobre les quals no s’ha pronunciat. Una de les xifres més alarmants que ha destacat el portaveu socialista, Andreu Martín, és que 78 alumnes de P3 no podran accedir a l’escola que les seves famílies han escollit en primera opció. No obstant això, aquesta no és l’única, ja que segons Martín hi ha 11 escoles a Reus amb més demanda que oferta i el nombre de vacants per matrícula viva és “molt limitat”, amb només 24 places en tota la ciutat, una xifra “tan arriscada com imprudent”.

  “Decisions com eliminar escoles i grups de la ciutat han provocat aquesta falta d’oferta”, ha lamentat el portaveu socialista. Martín ha evidenciat el fet que el govern municipal, tenint ja les primeres xifres sobre la preinscripció escolar a P3 per al curs 2018-2019, no ha informat la ciutadania sobre aquestes. Segons els socialistes, aquestes primeres dades dibuixen un panorama escolar complicat a la ciutat, que es dificulta encara més en algunes zones com la que Martín ha batejat com “el triangle de les Bermudes”. Aquesta zona seria la compresa entre les escoles Alberich i Casas, Pare Manyanet, Teresa Miquel, La Salle i Escola Sant Bernat Calbó, totes elles entre les 11 escoles de la ciutat amb més demanda que ofertaMartín ha detallat que aquest problema no existiria si “s’hagués ubicat l’escola Isabel Besora en aquest espai”.

  El tancament de dos grups de P3 i el model 3+2, culpables

  El portaveu socialista ha apuntat que l’escassa oferta ve marcada pel tancament de dos grups, a l’escola Isabel Besora i Joan Rebull, així com per “l’oferta del model 3+2”. Precisament, els socialistes consideren que la millor solució seria obrir un nou grup. El problema, però, és que moltes de les escoles de les zones més problemàtiques no poden assumir-ho. Així mateix, Martín ha defensat que el que no pensen admetre “de cap de les maneres” és que continuï augmentant la ràtio dels grups a les escoles.

  “Què pensa fer el govern”

  Totes aquestes mesures són, segons el socialista, les que acabaran deixant a 78 famílies sense poder anar a l’escola que havien escollit en primera opció, de cara al pròxim curs 2018-2019. “Què pensa fer el govern?”, s’ha preguntat Martín. “Quines decisions prendran?”, ha continuat. En aquest sentit, el socialista ha defensat l’elaboració d’un estudi “sobre la realitat educativa i escolar a la ciutat”, el qual ja van demanar fa dos anys, però continua sense ser una realitat.