El propietari del Iot té vuit dies per retornar la possessió de l’immoble a la Generalitat

  En cas d’incompliment es poden interposar multes coercitives de fins al 5% del valor de l’espai

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Pla general de la façana de Iot i del Tòful de la platja Llarga de Tarragona el 30 de novembre de 2018

  El propietari del restaurant el Iot de Tarragona, ubicat en un edifici de la platja Llarga, té vuit dies hàbils per retornar la possessió de l’immoble a la Generalitat, segons recull el DOGC d’aquest dilluns. Fonts del Govern han confirmat a l’ACN que l’anunci es publica després de dos intents infructuosos de notificar al propietari la resolució de desnonament administratiu per recuperar la possessió i poder treure la seva explotació a concurs públic. D’acord amb la normativa en matèria de patrimoni, l’incompliment pot comportar multes coercitives de fins al 5% del valor de l’immoble. L’altre restaurant que hi havia a l’edifici, el Tòful de Mar, va tancar el 14 de desembre i el Govern ja ha tret la seva explotació a concurs.

  El maig de 2015 la Generalitat va autoritzar un permís d’ocupació temporal per un màxim de tres anys als propietaris del Tòful de Mar i als del Iot. En el moment d’esgotar-se, se’ls va prorrogar el permís fins al novembre del 2018. Mentre que les instal·lacions del Tòful de Mar van passar a mans de l’administració el desembre passat, els responsables del Iot encara no han deixat l’immoble i continuen desenvolupant la seva activitat tot i no disposar de títol jurídic.

  Davant d’això, el Departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda va incoar un expedient patrimonial de desnonament administratiu per recuperar la possessió i poder treure la seva explotació a concurs públic. Després de dos intents de notificació infructuosos, l’anunci publicat aquest dilluns al DOGC dona un termini de vuit dies hàbils al propietari per retornar la possessió a l’administració.

  Al seu torn, fa un mes l’executiu va treure a concurs, a través de licitació pública, l’explotació del servei de bar-restaurant durant deu anys a l’espai de prop de 700 metres quadrats que ocupava el Tòful de Mar. La nova concessió parteix d’un cànon mínim de poc més de 34.000 euros anuals sense impostos i millorable a l’alça en les ofertes.