El preu mitjà del lloguer a Lleida es situa en 432 euros mensuals

    L'any passat es van registrar 2.581 nous contractes, un 44% dels quals amb un preu situat entre els 300 i 450 euros

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    El preu mitjà del lloguer a la ciutat de Lleida va ser de 432 euros mensuals durant el 2018, un 6,1% més respecte al d’un any abans, que se situava en 407 euros. Així es desprèn de l’informe del mercat de l’habitatge en lloguer de Catalunya, elaborat per la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona i Lleida. L’estudi, que recopila dades extretes de la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana a partir de les fiances dipositades a l’Incasòl, denota que en el conjunt del passat exercici es van registrar 2.581 nous contractes a la capital del Segrià. D’aquests, el 44% oscil·laven entre els 300 i 450 euros mensuals, mentre que un 18,6% va presentar un import inferior als 300 euros.

    Pel que fa al preu mitjà del metre quadrat de lloguer dels nous contractes signats el 2018 a Lleida ciutat va ser de 5,95 euros. Les dades mostren que l’evolució del preu del lloguer d’habitatges a la capital del Segrià ha estat inferior a la mitjana catalana i el cost és menor al d’altres capitals de demarcació, com ara Girona (597€) o Tarragona (476€). Segons l’informe, el nombre de baixes registrades a la ciutat de Lleida el 2018 va ser 2.075, mentre que es van registrar 2.581 altes, cosa que suposa un saldo resultant de 506 nous habitatges de lloguer.

    La Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona i Lleida (CPUBCN) és una entitat associativa de representació i serveis als propietaris d’immobles urbans i consultiva de les Administracions. A més, és una referència informativa pel que fa a les dades d’habitatge, tant des del punt de vista de l’estat dels lloguers com de les compravendes. D’altra banda, en col·laboració amb l’Institut Català del Sòl, s’ocupa del registre i dipòsit dels contractes d’arrendament i les corresponents fiances i, a més, també realitza els tràmits per sol·licitar la devolució de la fiança dipositada.