El president del PPC dona suport a Xavi Palau

  El president del PPC diu que seria "inacceptable" per ell aparèixer amb banderes preconstitucionals en la manifestació de Madrid

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge del candidat del PP per Lleida, Xavi Palau i el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández entrant a la Sala Alfred Perenya de l'IMAC, a Lleida, en la seva presentació.El 9 de febrer de 2019. (Horitzontal)
  El president del PPC, Alejandro Fernández, ha exigit al president Quim Torra que “accepti” estar sotmès a l’estructura general de l’estat. Fernández diu que Torra és el màxim responsable de l’administració general de l’estat a Catalunya i apunta que “haurà d’acceptar-la” perquè no li quedarà cap “altre remei”. Quant a la manifestació d’aquest diumenge a Madrid, Fernández diu que seria “inacceptable” aparèixer amb banderes preconstitucionals o símbols feixistes. En aquest sentit ha dit que se sentiria “profundament incòmode” i està convençut que la manifestació serà “cívica” i de caire “patriòtic constitucional”. El president del PP a Catalunya ha fet aquestes declaracions aquest dissabte en la presentació del candidat per Lleida a la Paeria, Xavi Palau.
  En relació al diàleg entre el PSOE i el govern català, Fernández ha dit que no es parla de temes “normals” en una negociació pressupostaria, sinó d’una figura de tipus “propagandístic” que “pretén” traslladar a l’opinió pública internacional que “aquí estem en un conflicte com el de Palestina i Israel” i que la negociació seria entre “dos estats” quan “no és així”.

  Preguntat per si el Partit Popular estaria disposat a negociar uns pressupostos amb el govern del PSOE, Fernández ha dit que per aprovar un pressupost s’ha de presentar alguna cosa “sobre la que negociar” i afegeix que no creu estar “en aquest cas”.

  Fernández també de la carta que l’alcaldessa Ada Colau ha enviat als líders europeus en relació al judici de l’1-0 i ha animat als votants barcelonins que optin pel candidat del PP a Barcelona Josep Bou i ha titllat Colau d'”equidistant” en algunes ocasions, i de donar “suport explícit” en d’altres.

  El president del PP a Catalunya ha donat suport a Lleida al candidat del PP per la Paeria, Xavi Palau que ha explicat que en el seus 33 anys d’edat no ha vist “cap altre color que els socialistes a la Paeria i els nacionalistes a la Diputació.

  En aquest sentit, ha dit que ofereix un “espai de centre dreta” als lleidatans. Palau ha anunciat també que lidera el moviment ciutadà anomenat ‘Protegim els Camps Elisis de Lleida’ per “fer front” a la proposta de l’alcalde de Lleida per “edificar en aquest espai”. El candidat ha explicat que vol marcar un “canvi regenerador a la ciutat” i per això estableix cinc eixos: seguretat ciutadana, constitució de la regidoria de benestar i família, campanya de remodelació dels barris, des de centre fins a l’Horta, emprenedoria i llibertat empresarial, impulsant el “Saló del Talent” i un fort impuls social.

  A l’acte també hi ha assistit la diputada del PP a Lleida, Marisa Xandri, que ha dit que cal “fer fora 40 anys de socialisme a la Paeria”. Entre el públic, una veïna lleidatana amb una bandera de Veneçuela ha rebut els aplaudiments i el suport del públic i dels polítics assistents.