El Pregó i la primera Tronada obren oficialment la Festa Major de Sant Pere 2019

  La lectura del Pregó de la Festa Major, a càrrec d’Isaac Sanromà, expresident de la Cambra de Comerç, Industría i Navegació de Reus, i l’encesa de la primera Tronada donaran el tret de sortida oficial a la Festa Major de Sant Pere 2019. El pregó es llegirà com és tradicional el dia 24 de juny, a les 20:00 h, al Saló de Plens de l’Ajuntament.

  En finalitzar, es farà el lliurament del Tro de Festa 2019. Aquest és un acte interpretat amb llengua de signes catalana. De fet, hi haurà un espai a la Sala de premsa de l’Ajuntament per tal de poder-lo seguir.

  Durant el pregó es repartirà la postal de la Festa Major, la número 42, protagonitzada en aquesta ocasió per Les Completes.

  Un cop acabi el pregó, el pregoner farà la Crida a la Festa des del balcó de l’Ajuntament, amb l’acompanyament musical dels Ministrers de Reus. Llavors s’encendrà la primera Tronada. Seguidament, des del Campanar, es farà el Toc General de Festa que anuncia l’inici de la Festa Major.

  En finalitzar la Tronada, el pregoner iniciarà la Cercavila del Masclet amb el primer tast des de la plaça del Mercadal. Novament, la cercavila agafa el caire de seguici amb la participació de diversos elements festius i diferents acompanyaments musicals, com Xim Xim Mig Grau i els Bandsonats.

  Finalment, a les 21:30 h, a la Prioral de Sant Pere, es farà el tradicional concrt de Festa Major de l’Orfeó Reusenc, que oferirpa un repertori de diferents estils i autors.