El PP denuncia l'Ajuntament de Tarragona per falta de transparència

    El grup popular ha presentat una sol·licitud a la Comissió per a l'Accés a la Informació Pública per exigir al consistori transparència en la publicació de la informació

    El PP de Tarragona ha denunciat davant la Comissió d’Accés a la Informació Pública (GAIP) a l’Ajuntament per “l’incompliment” de la normativa de transparència, accés a la informació pública i bon govern, que contempla la Llei 19/2014. Segons el seu portaveu, Jose Luis Martín, aquesta sol·licitud, que ja ha estat admesa a tràmit, s’ha demanat en no obtenir resposta a vuit peticions d’informació pública que el PP ha fet durant els vuit mesos de mandat a l’Ajuntament. 

    Martín ha denunciat que “el consistori està incomplint la llei de transparència, un valor bàsic, i que hi ha una gran contradicció entre els fets i les paraules de Ricomà”. Això fa que “no se’ns permeti accedir a la informació i ens impedeixi treballar als partits de l’oposició”.

    A més, ha manifestat que des del canvi de mandat només s’han acabat aquells projectes firmats per l’anterior govern i que s’han paralitzat tots els altres, com la ciutat judicial, la ciutat residencial o el pla de Mas d’en Sorder.

    La GAIP, que actuarà com a mediadora, en els propers dies citarà tant els populars com l’Ajuntament, per tal de solucionar aquesta problemàtica. El portaveu del PP ha conclòs: “No sabem si aquesta reiterada negativa a donar la informació que se’ls hi sol·licita es deu a que hi ha qüestions que volen ocultar o si, senzillament, el que volen ocultar és que no han fet absolutament res. Ens temem que la paràlisi d’Ajuntament en aquests vuit mesos és encara més greu del que els veïns de Tarragona sospiten”.