El PP de Salou denuncia que la restauració del Xalet Vila Enriqueta costarà més d’1 milió d´euros

  Als populars els preocupa que aquesta quantia l'acabin pagant tots els salouencs

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Mario García, portaveu del PP a l'Ajuntament de Salou

  L’Ajuntament de Salou ja sap quant costarà restaurar el xalet Vila Enriqueta, ubicat al passeig Jaume I, després que s’hagi redactat el projecte que permetrà realitzar les obres necessàries per restituir la legalitat d’aquest edifici.

  Els populars han recordat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictar una sentència el 23 de març de 2016 que anul·lava les llicències d’activitat, obres i primera ocupació per irregularitats arquitectòniques, en considerar que les reformes fetes a partir del 2004 no s’ajustaven al Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Salou. I com a conseqüència d’aquestes irregularitats obligava a restaurar la legalitat de l’edifici històric protegit.

  Com a conseqüència de l’esmentada sentència l’Ajuntament va contractar el servei de redacció del projecte bàsic i executiu i de l’estudi bàsic de seguretat i salut a una empresa externa, Valeri Consultors AEV SLP, per un import de 41.140 euros, i el citat projecte de les futures obres ja està redactat, quantificant les mateixes en 1 milió d’euros més IVA.

  Per Mario García, portaveu del PP de Salou “és molt preocupant la situació que estem vivint amb el xalet Vila Enriqueta, ja que tot aquest assumpte pot acabar costant-nos a tots els salouencs molts milions”.

  El líder popular ha recordat que “la propietat del citat immoble ja ha iniciat els tràmits legals reclamant a l’Ajuntament de Salou una indemnització de més de 7 milions d’euros, i ara ens assabentem que la restitució a la legalitat de l’edifici es quantifica en més d’1 milió d’euros.”

  “Només esperem i desitgem que aquests milions no hagin d’acabar pagant-los tots els salouencs, però molt ens temem que en major o menor quantia econòmica, qualsevol tribunal acabarà condemnant a l’Ajuntament per responsabilitat patrimonial, en haver atorgat unes llicències que mai hauria d’haver concedit” , ha manifestat García.

  Mario García diu que “exigirem totes les responsabilitats polítiques que corresponguin en el cas que acabin condemnant com a administració al pagament d’una indemnització en concepte de responsabilitat patrimonial, ja que els nostres veïns no tenen perquè acabar pagant amb els seus impostos les decisions polítiques d’alguns” . “Per desgràcia no és el primer cas amb què ens trobem, ja que pel cas de la Duana tots els salouencs ja hem hagut de pagar més de 4 milions d’euros, i lamentablement cap polític s’ha responsabilitzat d’això”, ha finalitzat García.