El Port de Tarragona combina l’agenda cultural amb els Jocs

  La programació es durà a terme fins al 9 de desembre

  L’agenda cultural del Port de Tarragona es relaciona amb els Jocs Mediterranis 2018 amb l’objectiu de col·laborar en aquest esdeveniment del territori. Una vintena d’activitats culturals de tots els àmbits com exposicions, tallers o espectacles. Les activitats es duran a fins al 9 de desembre i comptaran amb dues figures de Tarracvs exclusives del Port.

  Gran varietat d’activitats
  Les activitats musicals seran les grans protagonistes. En destaquen alguns espectacles del Daurada Música Festival com el del baríton internacional Àngel Òdena, que se celebrarà a l’Auditori Josep Carreras, i les Nits Mediterrànies al Teatret del Serrallo. També el Mediterraneando, que és el concert de cloenda del programa cultural dels Jocs, el 27 d’octubre al Teatre Tarragona.

  Respecte a les exposicions, hi haurà un total de 3. La primera és Compartint la mar amb els Jocs del Mediterrani, que ja està a disposició del públic fins a l’1 de setembre al Museu del Port. Aquesta exposició és un petit homenatge als remers del Club Nàutic de Tarragona. Una altra exposició ja oberta és Atlas, exposició de Pintura-Lourdes Fisa, que reuneix l’obra plàstica de l’artista en diferents suports, fins al 10 de juny al Tinglado 1. Per últim en exposicions, el 28 de juny s’obrirà al públic Els castells i la ciutat de Tarragona que, segons Joan Andreu, president del Port de Tarragona, és “l’exposició estrella perquè li hem posat un sentiment especial”. Una exposició que repassa la història de les quatre colles castelleres locals.

  En referència al teatre, les obres començaran el 9 de juny amb The Frame, una obra pensada especialment pels Jocs Mediterranis 2018 i pel Festival Internacional de Teatre de Tarragona 2018. Al mes de juliol, hi ha 4 obres teatrals. La primera és Crimen y Telón, que ha rebut diversos premis, al 12 de juliol al Teatre Metropol. D5, Pantani es durà a terme el 19 de juliol al Teatre Metropol. Canviat d’escenari al Teatret del Serrallo, es farà Dancing Graffiti/Comenzó con un baile el 21 de juliol.

  Altres actes és el taller “Remant al Nàutic” al Museu del Port fins al 17 de juny destinat a escolars i famílies que vulguin conèixer la història del rem del Club Nàutic de Tarragona. També es podrà visitar el Pailebot Santa Eulàlia, vaixell amb 100 anys d’antiguitat, de l’1 al 5 de juliol al Port Tarraco. Del juliol a l’agost al Museu del Port hi haurà un maridatge de vins amb Cellers Singulars de la DOTarragona.

  Tarracvs del Port de Tarragona
  El Port de Tarragona compta amb 2 Tarracvs dissenyats per dos artistes de Tarragona: Fidel Solé y Eric Borràs. El disseny de Solé s’inspira en el mosaic dels peixos del Museu Arqueològic de Tarragona i el mar Mediterrani. Per la seva banda, el disseny de Borràs juga amb els diferents elements culturals de Tarragona i el mar.