El Port de Barcelona promociona internacionalment la seva oferta per a creuers a Florida

  Es preveu la participació de més d’11.000 professionals de la indústria creurística

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El Port de Barcelona participarà del 13 al 16 de març al principal esdeveniment mundial de la indústria de creuers, la fira Seatrade Cruise Global 2017, que se celebrarà a Fort Lauderdale (Florida). Com ja és habitual, l’enclavament català sumarà esforços amb Creuers del Port de Barcelona i Palacruceros, amb qui compartirà estand a la trobada (número 1921 – Pavelló d’Espanya) per promocionar internacionalment els serveis que Barcelona ofereix per al tràfic de creuers.

  La delegació del Port de Barcelona a la trobada estarà encapçalada per la cap de Creuers, Mar Pérez i el subdirector general d’Estratègia i Comercial, Santiago Garcia-Milà. Durant les quatre jornades de fira els representants del Port de Barcelona tenen agendades diverses reunions amb els principals responsables de la indústria creuerística –navilieres, associacions, mitjans de comunicació especialitzats, etc.–.

  El Port de Barcelona manté el seu lideratge
  Amb 2,68 milions de creueristes al 2016, el Port de Barcelona manté el seu lideratge en l’àmbit dels vaixells turístics posicionat com el primer port de creuers d’Europa i el quart port base del món. Del total de creueristes que van visitar la ciutat el darrer any, un 58% van ser de port base, que són els que realitzen una major aportació econòmica a la ciutat. Aquest tipus de passatgers han crescut un 14% el darrer any mentre que els creueristes d’escala (que només visiten la ciutat durant unes hores) s’han reduït un 4%. A més de treballar per reforçar el seu rol de port base, el Port de Barcelona continua apostant per la desestacionalització d’aquest tràfic, i molt especialment, per la sostenibilitat.

  Simposi de safety and security
  Més enllà del programa de conferències i formació habitual que cada any proposa el Seatrade Cruise Global i que aborda els aspectes més rellevants del sector, l’edició d’enguany oferirà un simposi específic en seguretat, el Safety and Security Symposium. Aquest congrés especialitzat abordarà les millors pràctiques, amenaces i darreres novetats d’aquest àmbit enfocat en la seguretat i protecció dels passatgers de creuers, membres de la tripulació i embarcacions a través d’un complet programa que reunirà especialistes d’alt nivell i autoritats i organismes reguladors en seguretat de tot el món.

  La Seatrade Cruise Global 2017, organitzada per la Cruise Lines International Association (CLIA) i la Florida Caribbean Cruise Association (FCCA), compta per aquesta edició amb més de 11.000 assistents registrats, al voltant de 800 empreses expositores de 93 països i més de 300 periodistes internacionals.