El Ple de Tàrrega insta per unanimitat a aturar el decret de menjadors escolars

  Posicionament a favor que les AMPA/AFA puguin continuar fent una gestió directa d’aquest servei

  El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega va aprovar per unanimitat en la sessió ordinària del 22 de novembre una moció conjunta de tots els grups municipals en què s’insta el Departament d’Ensenyament a aturar el decret de menjadors escolars. La proposta també es posiciona a favor que les AMPA/AFA puguin continuar fent una gestió directa d’aquest servei. El contingut de la moció es basa en un text que van fer arribar les AMPA/AFA de la ciutat. En aquest sentit, es fa una crida per establir “un nou marc regulador integral de l’espai del migdia – menjador” i a “reconèixer el servei de menjador com a troncal dins el sistema educatiu”. D’altra banda, dues mocions de PSC i CdT en què s’insta el Departament de Salut a reconèixer l’atenció primària “com el veritable eix del sistema sanitari públic” va quedar desestimada ja que obtingué els vots favorables de CUP, PSC i CdT; i els vots en contra de PDeCAT i ERC (Equip de Govern).

  Subvenció per al PECT – Motors per al Segarra–Garrigues

  De la part resolutiva també prosperà una modificació de finançament per incorporar una subvenció de 26.869 euros emmarcada en la RIS3CAT i el FEDER 2014 – 2020. L’aportació es destinarà al servei d’assistència tècnica del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) que Tàrrega impulsa per aprofitar els usos del canal Segarra – Garrigues. La iniciativa du per nom PECT Motors per al Segarra – Garrigues i es basa en la innovació aplicada als regadius i en la cooperació vertical dins el sector agroalimentari. Votaren a favor PDeCAT, ERC, PSC i CdT mentre que la CUP s’abstingué.

  Avança la tramitació de les millores al pàrquing de l’avinguda de l’Onze de Setembre

  També s’aprovà estimar necessària la realització de les obres de millora a l’àrea d’estacionament de vehicles situada entre l’avinguda Onze de Setembre i el carrer Hospital. Es tracta d’una zona d’aparcament sense límit horari i d’ús gratuït, molt propera al centre comercial de la ciutat, la superfície de la qual es pavimentarà properament. Els treballs inclouran l’eliminació dels talussos del terreny per augmentar l’espai destinat a estacionament fins a 6.000 metres quadrats. Això es traduirà en un increment de la dotació de places d’estacionament, fins assolir les 220. La proposta obtingué els vots a favor de PDeCAT, ERC, CUP i PSC; i CdT s’abstingué. Les esmentades obres suposaran una inversió de 165.000 euros. D’aquesta quantitat, 60.082 euros es finançaran a través del superàvit pressupostari del 2017, segons també acorda el Ple en la mateixa sessió. En aquest sentit, s’aprovà prèviament per unanimitat la totalitat dels destins del superàvit que es desprèn de la liquidació de l’exercici 2017, quantificat en 1.415.307 euros.

  Reposen les pancartes en suport dels presos polítics i la República Catalana que foren sostretes del balcó de la Casa Consistorial

  Després de la sessió, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló i els regidors i regidores dels grups municipals del PDeCAT, CUP, ERC i CdT van reposar al balcó de la Casa Consistorial els cartells de suport als presos polítics i a la República Catalana sostrets fa uns dies. Alhora es tornà a penjar la pancarta que informa sobre l’imperatiu legal de fer onejar la bandera espanyola, també desapareguda.