El ple de Reus aprova l’operació de crèdit pel trasllat del CMQ a l’antic hospital

  El PSC i Cs han donat el seu suport, mentre que PP i la CUP han votat en contra

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El ple de Reus ha tirat endavant, aquest dilluns 11 de juny, la concertació d’una operació de crèdit a llarg termini per part de la societat dependent Centre MQ Reus per tal d’assumir les remodelacions pertinents relacionades amb el trasllat a l’antic hospital. Les obres tenen un cost total d’1’7 MEUR, dels quals 1’5 MEUR es finançaran a crèdit, amb “un termini d’amortització de 13 anys”, segons ha apuntat el regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech, que també ha detallat que “és un prèstec previst als pressupostos d’enguany”. L’operaciós’han aprovat amb el suport del PSC i Cs.

  El PP i la CUP s’oposen al crèdit

  Tot i això, el PP i la CUP han votat en contra d’aquesta operació. El portaveu popular, Sebastià Domènech, ha manifestat que això significa que “els ciutadans paguem dues vegades per la salut”. Cal recordar que el CMQ no pagarà el lloguer, ja que aquest es reemplaçarà pel compromís del centre per rehabilitar l’antic hospital. És per això que el popular ha assegurat, d’aquesta manera, torna a ser l’ajuntament qui tindrà aquesta despessa i, per tant, el ciutadans són els que tornaran a pagar “dues vegades” per la salut.

  Per la seva banda, els cupaires han donat diverses raons per oposar-se a aquesta operació. “No podem permetre que dins d’una gestió púbica s’inclogui donar un servei privat”, ha explicat la portaveu de la CUP, Marta Llorens. La cupaire també ha apuntat que “no sabem com s’encaixarà el CMQ dins el consorci”, com tampoc “la viabilitat del CMQ”, o bé “quina situació tindran les treballadores”. En aquest sentit, la presidenta del CMQ i regidora de Salut, Noemí Llauradó, ha aclarit a Llorens que el protocol d’intencions no preveia que el CMQ formi part del consorci.

  El suport del PSC i Cs permeten l’operació de crèdit

  La concertació de l’operació de crèdit s’ha tirat endavant amb el suport del PSC i Cs. La regidora socialista, Sandra Aguaita, ha detallat que la seva formació ha donat el seu suport perquè no hi ha clàusula sòl vinculada a l’operació. D’altra banda, el portaveu de Cs, Juan Carlos Sánchez, ha explicat que calia una solució i que el lloguer tindrà un “retorn” a l’Ajuntament.