El Ple de l’Ajuntament aprova els Pressupostos de 2017

  Hi haurà un lleuger increment dels ingressos fruit de la progressiva reactivació econòmica

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El Ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 23 de juny de manera definitiva el pressupost consolidat de l’Ajuntament, els organismes autònoms i les empreses municipals per a l’exercici 2017. Els comptes estan caracteritzats per la inversió en posar al dia la ciutat; per prioritzar les àrees estratègiques d’atenció a les persones, de cultura i de projecció de la ciutat; i per continuar posant ordre a l’Ajuntament, amb uns comptes rigorosos i més transparents.

  Els pressupostos donen resposta a les necessitats generals de millora i de manteniment de la ciutat, alhora que atenen, en la mesura del possible, les peticions i reivindicacions de la ciutadania. El plenari ha provat definitivament els comptes, una vegada valorades les al·legacions presentades durant el periode d’exposició pública de l’expedient.

  L’expedient de pressupostos està caracteritzat, en el seu capítol ordinari, per un lleuger increment dels ingressos, fruit de la incipient reactivació econòmica; pel context d’estabilitat econòmica i sanejament dels comptes municipals, que permeten reduir l’endeutament, i per tant, les despeses financeres; i per un increment de les partides en les àrees estratègiques, que són l’atenció a les persones, la cultura i la projecció de la ciutat.

  Inversions
  Amb tot, els comptes inclouen un pressupost d’inversions —de 6,5 milions en el cas de l’Ajuntament i de 3,8 milions en el cas de les empreses municipals—, caracteritzat per l’atenció a les necessitats de la ciutadania i de la ciutat; com per exemple, el fons d’inversions de caràcter social, el cofinançament de programes de pisos d’inclusió social, una millor detecció de casos de pobresa energètica, i ajudes a l’escolarització i polítiques d’habitatge social. Es farà una projecció de la cultura i es milloraran les biblioteques i teatres de la ciutat.

  També una millora de la mobilitat del trànsit amb nova senyalització, i millores en el servei de seguretat ciutadana. Un increment de l’aportació a l’IMFE, de l’equipament informàtic i de la reforma de l’aulari.

  Es millorarà el barri Immaculada i Sol i Vista, l’aparcament al Barri Gaudí, i es reformarà plaça de la Sang i els carrers de l’entorn, El pla de millora de la via pública inclourà jardineria, asfaltat de carrers, voreres i camins.