El PDeCAT defensa el Penedès als Pressupostos Generals de l’Estat

  Jaume Casañas: "El PDeCAT ha volgut traslladar les necessitats del territori i ha defensat a Madrid les esmenes que tenen a veure amb el Penedès"

  Ahir dilluns 8 de maig, el PDeCAT del Penedès  va presentar públicament el conjunt d’esmenes a la Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) que fan referència al territori de la Vegueria del Penedès.

  El representant al Congrés, el vilanoví Carles Campuzano, Portaveu al Congrés del PDeCAT, va descriure en detall quines havien estat les esmenes que defensaria a Madrid i que tenien a veure amb el Penedès. El diputat vilanoví va estar acompanyat per  Pere Regull, Alcalde de Vilafranca del Penedès, Eva Serramià, Presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Àngels Chacón, 1a Tinenta d’Alcalde d’Igualada i Jaume Casañas,  President de la Vegueria del Penedès del PDeCAT.

  En relació al territori cal destacar diferents blocs d’esmenes. Primer les esmenes relacionades amb les infraestructures on es feien referències a la Carretera N340, i la seva modernització al pas pel Penedès, des de Subirats fins al Vendrell, passant per Vilafranca i l’Arboç, la manca d’inversions als serveis de Rodalies R2 i R4, també s’han presentat esmenes a la inversió de l’Estat a la xarxa de l’alta Velocitat, amb el baixador de l’Ave al Penedès, com a projecte destacat i  la cobertura total al seu pas per Vilafranca del Penedès, aquesta última una reclamació que es porta fent des de fa molts anys.

  També calen destacar les esmenes en termes de la dinamització cultural i turística del Penedès, on destaquen les inversions al VINSEUM de Vilafranca del Penedès, el Museu Victor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, a l’antic Cinema Brisamar a Coma-Ruga, també l’esmena per a considerar el Festival de Cinema de Sitges, com a esdeveniment d’interès especial a efectes de beneficis fiscals, com també l’adequació del passeig marítim de Vilanova i la Geltrú. Igualada va posar l’accent a les esmenes relacionades amb el dinamisme tecnològic, empresarial i el coneixement, potenciant el centre del 4D Health, i el projecte IGNIUS de fabricació Digital. Tampoc s’han oblidat les demandes en termes de dinamització dels nuclis urbans amb els projectes de reforma i dinamització de barris als centres urbans de Igualada i El Vendrell.

  Per acabar i no menys important, el bloc social on s’ha posat l’accent en la manca de recursos pel desenvolupament de la Llei de la Dependència al territori del Penedès, i en politiques actives per lluitar contra la pobresa infantil, aspectes totalment oblidats en aquests pressupostos generals de l’Estat.

  En paraules del President de la Federació, Jaume Casañas; el PDeCAT ha volgut traslladar les necessitats del territori i ha defensat a Madrid les esmenes que tenen a veure amb el Penedès. Lamentem que els partits politics que donen suport als pressupostos, PP i Cs, s’hagin oblidat d’aquest territori que es diu Penedès, i esperem que amb aquestes esmenes puguin corregir les politiques que donen servei i que determinen la qualitat de vida dels penedesencs i penedesenques. El Partit Demòcrata estarà al servei de tots i totes per tal de defensar el interessos del territori, volem ser un partit útil per solucionar els  problemes de la gent del Penedès.