El PDeCAT de La Bisbal segueix exigint la dimissió de Pilar Verdun i desmenteix el comunicat d’ERC

  Des del PDeCAT segueixen exigint la dimissió de la Sra. Verdún, ja que en les seves declaracions reconeix que no tenia comptador d’aigua i això implica que no n’ha pagat mai el consum

  El PDeCAT de La Bisbal del Penedès segueix exigint la dimissió de la regidora d’ERC Pilar Verdun i desmenteix les afirmacions del comunicat d’ERC La Bisbal.

  En el comunicat que vam publicar fa un parell de dies, ERC de La Bisbal afirmava que:

  • La Sra. Verdún era propietària del pou de la Masieta
  • La Sra. Verdún va cedir gratuïtament a l’ajuntament l’explotació del pou a canvi de conservar el seu ús d’aigua particular. Acord signat amb l’alcalde Sr. Poch on s’eximeix a la Sra. Verdún de pagar factures d’aigua
  • Les 3 companyies d’aigua eren sabedores d’aquest acord

  El PDeCAT de La Bisbal indica que la realitat és una altra, concretament aquesta:

  • El pou era propietat de la Sra. Verdún fins que es va cedir el servei a l’Ajuntament
  • El 2003, en un document signat per la Sra. Agnès Ferré, es fa la cessió de l’espai del pou a l’Ajuntament sense que s’acordi res sobre el no pagar factures per part de la Sra. Verdún
  • No existeix tal acord i, per tant, les companyies no en podien tenir constància

  El PDeCAT de La Bisbal indica que “quan es van començar a construir les diferents urbanitzacions, les associacions de veïns construïen els pous i dipòsits i gestionaven el servei d’aigua sense que hi intervingués l’Ajuntament. En el moment en què es va establir el cobrament del cànon de l’aigua dins el rebut de consum d’aigua i en què la gestió del servei requeria més recursos, la majoria d’associacions van demanar a l’Ajuntament que es fes càrrec  del servei d’abastament d’aigua per la seva complexitat.”

  La Masieta no va ser diferent de la resta d’urbanitzacions i van passar les infraestructures a l’Ajuntament i aquest es va fer càrrec de la gestió. El grup municipal explica que “tots els membres de les associacions de veïns paguen els corresponents rebuts de consum d’aigua i la Sra. Pilar no en podia ser cap excepció”. Així mateix argumenten que “no va ser cap regal de la Sra. Verdún a la Bisbal, sinó que l’Ajuntament va assumir la gestió del servei d’aigua de la Masieta amb unes deficients infraestructures perquè és un servei bàsic, sense cap contraprestació a la Sra. Verdún.”.

  Des del PDeCAt de La Bisbal reclamen poder veure el document de l’Ajuntament on s’acordava que mai pagaria el consum d’aigua i tornen a incidir que si la Sra. Verdun no la pagava, la pagaven entre tots els bisbalencs.

  Des del PDeCAT segueixen exigint la dimissió de la Sra. Verdún, ja que en les seves declaracions reconeix que no tenia comptador d’aigua i això implica que no n’ha pagat mai el consum. El grup municipal troba injustificable que com a ciutadana i regidora, Verdun segueixi insistint en què no havia de pagar aigua i que segueixi en el seu càrrec.