El parc infantil del Banc d’Espanya estarà enllestit el primer trimestre de 2019

  També es construirà un nou espai infantil al parc de la plaça Verdaguer i s'ampliarà el parc de la Plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El primer trimestre de 2019 el parc infantil el Banc d’Espanya tindrà enllestit el seu parc infantil que connectarà els jardins que es van inaugurar el passat mes de febrer amb aquest espai de la Rambla Nova. A més, per les mateixes dates, la plaça Verdaguer comptarà amb un nou espai de jocs. També es realitzaran millores i ampliacions als parcs situats al carrer Monestir de Poblet de Tarragona, al carrer Riu Montsant del barri del Pilar i a la plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau. Aquests 5 parcs se sumen a un total de 19 zones infantils en les quals s’han realitzat actuacions per millorar-les o renovar-les, amb un pressupost total de 137.000 euros entre les cinc actuacions.

  El Banc d’Espanya disposarà del seu nou parc infantil el primer trimestre de 2019. Després de recuperar la zona enjardinada, ara es fa un pas més i “es construirà també una rampa d’accés, que unirà aquest espai amb els jardins que ja es van inaugurar el passat mes de febrer”, ha explicat el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín. Un balancí, dos gronxadors, una estructura amb tobogan i un rocòdrom seran els equipaments que completaran aquest nou espai infantil del Banc d’Espanya.

  Nova zona infantil al parc de la plaça Verdaguer

  El parc de la plaça Verdaguer també veurà ampliada la seva oferta d’oci infantil amb un nou espai que inclourà “dos gronxadors i dues estructures polivalents més”, ha detallat Martín. Aquest nou espai infantil hauria de començar a construir-se el primer trimestre del 2019, durant el qual també haurà d’estar enllestit. L’ampliació d’aquest parc i la construcció del parc del Banc d’Espanya completaran l’oferta de parcs infantils al centre de la ciutat, tal com ha assegurat el conseller.

  Tot i això, també es realitzaran actuacions als barris i zones més perifèriques de la ciutat. El parc situat a la plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau s’ampliarà en la seva zona de joc, amb un una nova estructura amb forma de castell, un tobogan i un rocòdrom. En aquest espai, “es mantindrà la zona existent i es construirà una de nova”, ha dit Martín.

  Aquestes tres actuacions s’haurien de licitar durant aquest darrer trimestre de 2018 i estar enllestides el primer trimestre del 2019. Les tres actuacions suposen un cost de 125.000 euros, amb una inversió repartida gairebé en parts iguals per cadascun dels parcs, segons el conseller d’Espais Públics.

  Instal·lació de tanques a dos parcs més

  A banda, es realitzarà el tancament de dos parcs més. Per una banda, s’instal·larà una tanca al parc del carrer Montsant del barri del Pilar, per donar resposta a una reivindicació de l’associació de veïns, segons ha detallat Martín. El mateix es farà al parc infantil del carrer Monestir de Poblet, davant de l’església de Sant Fructuós, on s’instal·larà una tanca que limitarà l’espai per “evitar així l’entrada de gossos”. Aquestes dues actuacions ja estan licitades per un preu de 6.000 euros en cadascun dels parcs.